$ 39.78 € 42.31 zł 9.8
+10° Київ +4° Варшава +15° Вашингтон

Держстат переведено в управління Дубілету

Ілона Завальнюк 20 Жовтня 2019 16:33
Держстат переведено в управління Дубілету

Уряд підпорядкував Державну службу статистики міністру Кабінету міністрів Дмитру Дубілету. Таке рішення було ухвалено у неділю, 20 жовтня, на засіданні уряду.

«Сьогодні ми на засіданні Кабміну трохи перерозподілили органи влади між міністрами. Відтепер Державна Служба Статистики буде спрямовуватись мною та командою секретаріату», - зазначив міністр Кабміну Дубілет.

Зміни пов’язані із впровадженням ключових показників ефективності (KPI) для органів влади, що планується здійснити на базі Держстату.

«Крім цього, Держстат має намір провести перепис населення з шаленим бюджетом у 3,4 млрд грн. Це додатково в бюджет 1.6 млрд грн на рік на підтримку апарату. Відчуваю великий потенціал для збільшення ефективності», - додав Дубілет.





Раніше Кабмін порадив депутатам написати звіт про 50 днів роботи. Також Уряд запустив проект із скасування трудових книжок. А міністр Дубілет уточнив, що до 1 жовтня планують відмовитися від паперового документообміну між державними органами, а не від паперового документообігу загалом.

Окрім того, міністр Кабміну планує запустити механізм боротьби з корупцєю на митниці.