21-24 жовтня президент Володимир Зеленський відвідає з робочим візитом Японію для участі в церемонії інтронізації Імператора Японії Нарухіто.

Про це повідомила прес-служба президента

Деталі: Програмою візиту передбачені зустрічі Зеленського з прем’єр-міністром Японії Сіндзо Абе, керівниками обох палат парламенту Японії, членами японської парламентської Асоціації дружби з Україною, керівництвом Японського агентства міжнародного розвитку та Японської асоціації нової економіки, представниками японського бізнесу.

Відзначається також, що запланована низка двосторонніх зустрічей президента України з лідерами зарубіжних країн. Однак яких саме, прес-служба не уточнює.

Нагадаємо, 5 жовтня Зеленський в Києві дав інтерв’ю японському агентству Kyodo News, де заявив, зокрема, що президент США Дональд Трамп не тиснув на нього і не висував умови для їх зустрічі.

За словами президента, українські прокурори розглянуть будь-які прохання своїх американських колег про співпрацю в розслідуванні “згідно з нашими законами”, якщо вони будуть складені на основі “міжнародного права”.