неділя, 07 квітня 2019 04:33

В ЦВК повідомили, коли підведуть підсумки першого туру виборів президента

В ЦВК повідомили, коли підведуть підсумки першого туру виборів президента
ЦВК повідомила, коли стануть відомі результати виборів. Фото: Кореспондент

У Центральній виборчій комісії повідомили, коли планують встановити офіційні результати чергових виборів президента України, що відбулися 31 березня.

Це передбачається зробити на засіданні ЦВК, що відбудеться 7 квітня, орієнтовно о 12-й годині, повідомили у відділі взаємодії зі ЗМІ секретаріату Центрвиборчкому.

Встановлення офіційних результатів голосування в день виборів необхідне для продовження виборчого процесу: офіційного призначення повторного голосування ("другого туру"), початку агітаційних кампаній кандидатів тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Порошенка хочуть серйозної розмови із Зеленським

За результатами підрахунків голосів виборців, які вже завершили в ЦВК, але які ще не мають статусу офіційних, голосування 31 березня не визначило переможця, і президент буде обраний за результатами повторного голосування (неформально відомого як "другий тур") щодо двох кандидатів, які одержали найбільшу кількість голосів. За наявними даними, до бюлетеня будуть включені комік Володимир Зеленський і чинний президент Петро Порошенко. Зеленський набрав 30,24 відсотка голосів виборців, Порошенко 15,95 відсотка. Відповідно до законодавства, повторне голосування ("другий тур") має відбутися 21 квітня.

Зараз ви читаєте новину «В ЦВК повідомили, коли підведуть підсумки першого туру виборів президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути