UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

ПЦУ скаржиться на переслідування в окупованому Луганську

У Православній церкві України заявили, що її священнослужителі в Луганську зазнають переслідувань із боку російських окупантів
 

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Facebook управителя Луганською єпархією ПЦУ, єпископа Луганського і Старобільського Афанасія (Яворського)

 

Відтак відомо, що 4 квітня в управлінні Луганської єпархії та Свято-Троїцького кафедрального собору Української православної церкви (Православної церкви України) в Луганську були проведені обшуки.

 

Як мовиться в повідомленні, з телефонної розмови з секретарем єпархії протоієреєм Анатолієм Назаренком, який перебуває в Луганську, стало відомо, що в рамках проведення операції "Стоп-терор" служби "боротьби з економічними злочинами" угруповання "ЛНР" під час обшуку вилучили церковну та українську символіку, церковні книги, офіційне листування, а також робочі комп’ютери. Крім цього, обшуки провели й в приватних оселях священнослужителів, протоієрея Анатолія Назаренка та ієрея Геннадія Курганова.

 

"Наразі щодо обох священнослужителів ПЦУ ведуть "слідчі дії", їх допитують по 5-6 годин на день, їм "рекомендовано" не залишати Луганськ, але не заборонили звершувати богослужіння у Свято-Троїцькому кафедральному соборі Луганська", – йдеться в повідомленні.

 

Нагадаємо, 5 квітня Епіфаній заявив, що для відкликання Томосу про автокефалію Православної церкви України (ПЦУ) немає жодних підстав, як би цього не прагнули у Кремлі і не ретранслював такі думки Московський патріархат в Україні.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme