Горохівщина: як правильно обігріватись

07 Листопада 2019, 13:08
Ілюстративне фото 1308
Ілюстративне фото

Часто пожежі виникають через несертифіковані або саморобні електрообігрівальні прилади.

Про це повідомили у ДСНС Волинської області.

Ще однією великою помилкою людей – використання для обігріву приміщення печей для приготування їжі (електроплитки і газові плити).

Рятувальники попереджують, що перед початком опалювального сезону побутові газові котли, печі та інші опалювальні прилади потрібно старанно перевірити й відремонтувати.

За даними ДСНС, багато приватних будинків не мають водяного опалювання і оснащені печами на твердому паливі. Пожежі в таких будинках виникають ще через те, що господарі не дотримуються елементарних правил пожежної безпеки:

- не проводять своєчасне технічне обслуговування печей і димарів у своїх домах;

- своєчасно не прочищають димарі і не усувають щілини і тріщини печей і димарів.

Ще одною і найпоширенішою причиною пожеж та загибелі людей є куріння у ліжку. При цьому, більшість – це особи в стані алкогольного сп'яніння. У холодні пори року їх кількість помітно зростає, адже саме таким чином деякі громадяни намагаються зігрітися. 

Як повідомляють у ДСНС, особливо обережними повинні бути власники будинків із дерев’яним перекриттям. Їм рятувальники рекомендують не залишати газову плитку ввімкненою на ніч, не зберігати на горищах та в підвалах легкозаймистих речовин.

Також не варто залишати дітей без нагляду наодинці з приладами обігріву.

Щоб лихо не прийшло до вашої оселі, зробіть своєчасні висновки і будьте уважними та обережними. Не паліть у ліжку, пильнуйте за станом приладів опалення, не допускайте використання електрообігрівальних та нагрівальних приладів саморобного виготовлення, дотримуйтесь правил пожежної безпеки під час користування ними, а при виявленні вогню чи запаху диму негайно телефонуйте за телефоном 101.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024