У класи, де четвертий рік не вистачає підручників, планують надрукувати нові

Наступного року

Четвертий рік триває епопея з підручниками для 4 і 7 класів. Вперше проблема із забезпеченням книг виникла у 2015 році – через зміну трьома роками раніше навчальної програми.

Тоді у Кабміні подумали, що вирішити це допоможе співфінансування друку книг з місцевими бюджетами у співвідношенні 50/50. Однак, не вирішило.

 

Згодом пояснили, що спричинило брак підручників: коли їх друкували, у Міністерстві освіти вирішили взяти за розрахунок саме ту кількість школярів, які навчалися на той час, не спрогнозувавши ситуацію хоча б на кілька років.

І досі, зокрема, учні 7 класів не мають достатньої кількості посібників. Можливо, ситуацію вдасться змінити наступного року, повідомила заступниця начальника міського управління освіти Катерина Сичик:

- 7 класи забезпечені підручниками на 83%.

 

Оскільки ця епопея тягнеться з року в рік, і щороку ці підручники не додруковують, ми маємо інформацію, що наступного року всі підручники для учнів 7 класів передрукують і забезпечать ними у повному обсязі за кошти державного бюджету.  

Ситуація в інших учнів значно краща цього року. 11 класи, навчальну програму яких теж нещодавно змінили, мають 96% від необхідної кількості книг. Решту постачальник пообіцяв довести упродовж тижня, зазначила Катерина Сичик.

А другі класи, які нині вчаться за стандартами Нової української школи, забезпечені підручниками у повному обсязі.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень