У Львові хочуть збільшити кількість інспекторів з паркування більше ніж утричі

IMG_20191107_134657

Вже рік вулиці Львова патрулюють інспектори з паркування. У мерії порахували, що за цей час  вони склали понад 33 тисячі постанов на загальну суму близько 12,5 млн грн.

Наразі у місті працює 14 інспекторів, втім їх кількість хочуть збільшити до 50, і вже шукають кандидатів.

Начальник управління безпеки міста Юрій Діль розповідає, що Львів став першим містом в Україні, у якому запрацював відділ інспекторів з паркування.

«Ми намагаємося достукатися до водіїв, аби вони не порушували правил дорожнього руху, не залишали авто без нагляду. Це велика проблема для міста. Саме тому, відповідно до нового закону, ми відкрили перший в Україні відділ інспекторів з паркування. За рік ми провели більше 10 навчань для інших міст країни. Сьогодні у нас є багато суперечливих питань щодо того, чому цією справою займаються інспектори з паркування, а не поліція. Відмінність полягає в тому, що ми маємо право виписати порушнику постанову та штраф без присутності водія», – каже Юрій Діль.

Інспектори працюють щодня і охоплюють територію усього міста, вони також реагують на звернення Гарячої лінії та управління транспорту ЛМР.

«Зараз ми практикуємо таку річ, щоби щовівторка або щосереди по двоє інспекторів виїжджали в кожен район міста. Але основна зосередженість – це центральна частина міста, тому що тут дуже вузькі вулиці, зокрема Коперника, Князя Романа, Гнатюка, Гавришкевича, пл. Галицька, пр. Свободи. Насамперед ми опрацьовуємо всі вулиці центральної частини. Їх щодня інспектують зранку та ввечері, – пояснює начальник управління.

Додамо, що наразі в місті працюють 14 інспекторів з паркування, проте у відділі є вакансії.

«Набір досить важкий. Не кожен хоче мати справу з претензійною роботою, бо завжди є претензії. Інспектори завжди ходять по двоє, бо завжди є конфлікти з водіями, які не звикли платити за паркомісця чи порушення», – пояснив Юрій Діль.

Штат інспекторів планують збільшити до 50 осіб.

«Зараз ми маємо можливість виплачувати більшу зарплатню, ніж спочатку була передбачена.  В міській раді є розуміння, що ці люди приносять кошти до бюджету. Рівень зарплат залежить від кількості постанов, це від 10 до 17 тисяч гривень», – каже Юрій Діль.

Усі штрафи стосуються порушення правил дорожнього руху, знаків зупинок «стоянка заборонена», а також несплати за послуги паркування.

Сума штрафів коливається від 255 до 510 гривень. При цьому, якщо порушник у 10-денний термін оплачує 50% суми штрафу, то він скасовується. Якщо ж порушник не погоджується  з постановою, то скасувати її можна лише через суд. При цьому, у мерії кажуть, що таких випадків небагато. Так, за статистикою, кількість оскаржених у суді постанов становить 0,45% від загальної кількості. Станом на кінець жовтня таких було близько 140. А тих, що були скасовані судами, ще менше – 0,13%, від загальної кількості.

«Є скасовані постанови в частині «двійників». Інспекторами було виявлено кілька десятків автомобілів, які мали подвійні номерні знаки, тобто автомобіль знаходиться одночасно і в Києві, і у Львові.  Тоді ми скасовуємо свою постанову, бо цим уже займається слідчо-оперативна група», – каже Юрій Діль.

Нагадаємо, 27 вересня 2018 року набрав чинності новий закон «Про реформування сфери паркування транспортних засобів». Згідно з ним, на базі управління безпеки міста Львова створили перший в Україні відділ інспекторів, які мають право приймати рішення щодо штрафування за порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів. Обов’язковою умовою в законі є фотофіксація місця здійснення порушення з прив’язкою до місцевості. Відповідно, для інспекторів закупили планшети і засоби портативного друку, де можна одразу видрукувати постанову, яку опісля залишають на лобовому склі автомобіля.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: