Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Візуалізації: mir.no

За кілька років на північному узбережжі Норвегії, за полярним колом, з’явиться незвична туристична атракція – музей і центр споглядання за китами у вигляді кита, повідомляє Dezeen.

Данська архітектурна студія Dorte Mandrup виграла з проєктом «Кит» міжнародний конкурс, в якому також брали участь відомі бюро, такі як BIG і Snøhetta.

Місцем розташування обрали узбережжя Північного Льодовитого океану біля міста Анденес. Це одне з найкращих місць для споглядання за китами.

Норвегія – одна з небагатьох країн світу поряд із Данією та Японією, де дозволено китобійний промисел. У Канаді, США та Росії полювання на китів дозволено аборигенним народам, таким як ескімоси та чукчі.

Завдяки будівництву центру сподіваються привернути увагу до збереження популяції цих морських ссавців.

Споруду спроєктовано таким чином, аби вона злилася з дивовижним прадавнім ландшафтом. Дах укриють кам’яними плитами, між якими проростатиме мох. Звідси відкриватиметься панорамний краєвид і буде можливість побачити китів.

За китами також можна буде спостерігати зсередини завдяки панорамним скляним вікнам. Більшу частину приміщення відведуть під музей, в якому демонструватимуть пов’язані з китами об’єкти. Також тут розташують кав’ярню та крамницю.

Оприлюднені засновницею студії Дорте Мандруп візуалізації поки дають лише приблизне уявлення про інтер’єр, але вочевидь, буде використано дерево, бетон та елементи природного ландшафту.

Музей «Кит» планують відкрити у 2022 році.

Дивіться фото: Архітектор Сергій Махно створив собі дім в українсько-японському стилі

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button