Євростат визначив, у якій з країн ЄС живуть найщасливіші люди

Євростат визначив, у якій з країн ЄС живуть найщасливіші люди

У 2018-му найщасливішими стали Бельгія, Нідерланди, Австрія та Фінляндія

Євростат визначив, у якій з країн ЄС живуть найщасливіші люди
фото pixabay.com

У 2018 році Бельгія, Нідерланди, Австрія та Фінляндія стали найщасливішими країнами Європейського Союзу. Про це повідомляє статистична організація Європейської Комісії Євростат.

У 2018 році понад 62% людей у віці 16 років і старше в ЄС повідомили, що вони були щасливими весь час (14%) або більшу частину часу (48%) протягом останніх чотирьох тижнів.

Порівняно з 2013 роком частка щасливих людей у країнах ЄС збільшилась на понад 2 в. п.(60%).

За даними статистичної організації, у Бельгії, Нідерландах, Австрії та Фінляндії живуть найщасливіші люди: більше ніж три четвертих (по 76% у кожній країні) заявили, що вони відчували себе щасливими весь або більшість часу за останні чотири тижні.

Євростат визначив,в якій з країн ЄС живуть найщасливіші люди

Трохи менше щасливих людей живуть у Люксембурзі (74%), Іспанії (72%) та Данії (70%).

Частота щастя виявилась найнижчою в Латвії (31%), Болгарії (35%), Хорватії (42%), Литві (45%), Греції та Румунії (по 46%).

Щоб виміряти частоту щастя людей, респондентів попросили оцінити частоту їх щастя за останні чотири тижня за наступною шкалою: «весь час», «більшу частину часу», «інколи», «мало часу» або «жодного разу».

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло