Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: pixabay

Президент компанії Інтертелеком Борис Акулов пояснив погану якість покриття інтернету в поїздах «Інтерсіті» у коментарі для видання Liga.net.

У 2015 році Інтертелеком виграв тендер Укрзалізниці для надання послуги доступу в інтернет у поїздах Інтерсіті. За умовами тендеру послуга мала бути безкоштовною для користувачів.

За словами президента компанії, Інтертелеком забезпечив стійкий зв’язок для поїздів на 95% маршрутів. Утім, зовсім скоро після початку експлуатації системи почали перевантажуватися канали. Причинами перевантаження є безлімітність і безкоштовність послуги.

«Уявіть собі, що на одній ділянці покриття мережі, довжиною в один склад, зосереджено більше ста активних користувачів одночасно – без оплати, без ліміту по трафіку (умова тендеру). Як правило, таку ділянку за містом обслуговує один чи два-три сектори базових станцій. До того ж там ще енна кількість комерційних користувачів (як правило, селяни люблять посидіти в інтернеті ввечері, особливо в непогоду). Чи треба далі пояснювати?», – розповідає Борис Акулов.

Директор компанії зазначає, що за чотири роки роботи з Укрзалізницею зазнав іміджевих втрат і отримав багато претензій від пасажирів. При цьому витрати компанії не завжди покривалися прибутками. Компанія також не змогла домовитися про оренду майданчика з інфраструктури залізниці для покращення зв’язку.

У 2019 Інтертелеком відмовився перепідписувати договір і брати участь у тендері. Все спорядження з поїздів Інтерсіті Інтертелеком демонтував і відправив на склад.

«Ми почекаємо свого часу, бо ми впевнені, що система, яку ми доповнимо технологією 4G і ще зрівноважимо, комерційно виправдана бізнесз-модель знайде свого споживача найближчим часом», – сказав директор Інтертелекому.

Нещодавно «Укрзалізниця» також оголосила, що планує запустити в Інтерсіті супутниковий інтернет. Крім того, в Укрзалізниці анонсували запуск WI-FI на Центральному вокзалі за кошти інвестора

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button