Комісія з обрання голови НАЗК оголосила старт конкурсу

16:58, 8 ноября 2019
Голову НАЗК оберуть до кінця року.
Комісія з обрання голови НАЗК оголосила старт конкурсу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 8 листопада, відбулося перше засідання Конкурсної комісії з відбору голови Національного агентства з питань запобігання корупції.

Члени комісії проголосували за співголів комісії. Ними стали керівниця юридичного відділу ТІ Україна Катерина Риженко та міжнародний експерт Тильман Хоппе. Комісія визначила, що відбір відбуватиметься у чотири етапи: розгляд документів, тестування загальних навичок, особиста співбесіда та відкрите голосування. Кінцевий термін подання документів на перший етап — 19 листопада. Вся інформація про кандидатів буде оприлюднена для ознайомлення.

У грудні комісія має провести співбесіди з відібраними кандидатами та до кінця року оголосити своє рішення.

Також члени комісії проголосували за перелік вимог до кандидатів. Цей список і всі ухвалені комісією документи найближчим часом будуть оприлюднені на сайті Кабінету міністрів України.

«Для нас важливо, щоб відбір голови НАЗК відбувався чесно і прозоро, — зазначила співголова конкурсної комісії та керівниця юридичного відділу ТІ Україна Катерина Риженко. — З огляду на минулі недоліки роботи цієї інституції, при підготовці та проведенні конкурсу ми маємо передбачити усі нюанси, щоб історія не повторилася. Це будуть дуже непрості місяці важкої й відповідальної роботи. Але ми готові до цих викликів».

Нагадаємо, що Конкурсна комісія з відбору голови НАЗК складається з шести членів. Три з них були рекомендовані міжнародними донорами, і три — обрані урядом. До складу комісії увійшли Катерина Риженко, Віталій Шабунін, Ольга Кобилинська, Тильман Хоппе, Горан Клименчич, Майкл Сірс. Згідно з законом, строк повноважень члена Конкурсної комісії становить два роки з дня призначення.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що НАЗК звертає увагу суб’єктів декларування на нововведення у законодавстві.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді