На Любомльщині ліквідували канал нелегальної міграції до країн Євросоюзу

09 Листопада 2019, 12:00
1590

Канал організував громадянин Королівства Нідерландів – уродженець Афганістану.

Двох вихідців Близького Сходу, які з 1999 року проживають на території Європейського Союзу і вже отримали там громадянство, затримали в пункті пропуску «Ягодин-авто» під час спроби останніх організувати незаконне переправлення через державний кордон своєї співвітчизниці по чужому паспорту, який до того ж мав ознаки підробки, – йдеться на сайті Держприкордонслужби.

У ході перевірочних заходів оперативниками прикордонного відомства встановлено, що громадянка Афганістану більше трьох років проживала у Києві, де і втратила свої документи. На пропозицію родичів незаконно виїхати до країн ЄС погодилась та після переклейки фото у паспортному документі та підробки службових відміток Держприкордонслужби України вирушила разом з організаторами незаконного вояжу в бік українсько-польського кордону.

За матеріалами оперативно-розшукових підрозділів Держприкордонслужби даний факт внесено в єдиний реєстр досудових розслідувань за ст. 332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» та ст. 358 КК України «Підроблення документів, використання підроблених документів».

8 листопада вироком Любомльського районного суду громадянина Нідерландів визнано винним у вчиненні вищезазначених злочинів та призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, в подальшому вказаний громадянин буде видворений із території України.

Варто зазначити, що протягом вересня–жовтня в межах Волинської області це вже третій випадок припинення функціонування оперативниками аналогічних каналів незаконної міграції вихідців з Близького Сходу до країн ЄС, що намагались налагодити громадяни Туреччини та Узбекистану.

Вироком суду громадянину Туреччини присуджено штраф та видворено за межі України, іншого організатора – громадянина Узбекистану взято під варту, матеріали щодо вчинення останнім злочину передано до суду, йому загрожує від 7 до 9 років позбавлення волі.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром