$39.47 €42.18
menu closed
menu open
weather +11 Київ
Ірина Сисоєнко
ІРИНА СИСОЄНКО

Юрист, народний депутат України VIII скликання, ексзаступник голови парламентського комітету з питань охорони здоров'я.

Всі матеріали автора
Всі матеріали автора

На екстрену медичну допомогу в бюджеті заклали 1,9 млрд грн. Але на підняття зарплат персоналу – жодної копійки. Це величезна помилка

Частину коштів, виділених на закупівлю медичного обладнання у 2020 році, краще передати на підвищення зарплат українським медикам, вважає колишня народна депутатка, юристка Ірина Сисоєнко.

Тривалий час у парламенті я боролася із прем'єр-міністрами різних часів за державне фінансування служби екстреної медичної допомоги (цифри за останні роки на малюнку).

Фото: Iryna Sysoenko / Facebook Фото: Iryna Sysoenko / Facebook

І ось разом з усіма зраділа, що на ЕМД у 2020 році в бюджет уряд заклав 1,9 млрд грн. Але, як кажуть, є "ложка дьогтю в бочці з медом" і дуже суттєва: жодної копійки із цієї суми немає на підняття зарплат працівникам ЕМД! І це величезна помилка.

Ці кошти будуть витрачені на закупівлю нових авто та на відділення ЕМД (по суті, закупівлю медичного обладнання). Куплять нові машини, куплять нове обладнання у відділення лікарень, і це дуже добре.

А те, що працювати на цьому всьому немає кому, – це вже нікому не цікаво?! Невже не зрозуміло, що без достатнього складу бригад, без фельдшерів, лікарів, водіїв, урятувати пацієнта неможливо?!

Підняти медичні тарифні розряди може уряд своєю постановою. І частину коштів із закупівель обладнання краще передати на збільшення зарплат і тим самим зберегти медиків на своїх робочих місцях. Лише тоді буде користь для ЕМД, пане прем'єр-міністр. Думай-те!

Джерело: Iryna Sysoenko / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора

Блог відображає винятково думку автора. Редакція не відповідає за зміст і достовірність матеріалів у цьому розділі.