Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Чиновник Калуської міської ради знову розповів про ідею створити музей у ратуші колишнього калійного заводу

Переглядів: 990

У Калуші планують створити інтерактивний музей історії видобутку калійної солі в будівлі промислової Ратуші, яку звели ще за часів Австро-Угорщини.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів головний спеціаліст відділу з питань інвестицій та міжнародної інтеграції управління економічного розвитку міста Калуської міської ради Калуської міської ради Віктор Павлів.

Він нагадав, що в минулому в Калуші видобували калійну сіль та ще за Австро-Угорщини звели великий завод. Від калійного заводу наразі збереглася промислова ратуша. Тут Павлів хоче облаштувати інтерактивний музей видобутку калійної солі, щоб показати, з чого все починалося.

Він зауважив, що ратуша постійно руйнується.

За інформацією Віктора Павліва, ця ратуша належить підприємству «Оріана», яке перебуває то в санації, то в процесі банкрутства. Тим часом ратушу постійно заливає водою, на ній ростуть дерева, її з’їдає грибок. У Калуській міській раді звернулись до власників, аби вони передали цю будівлю місту за борги. За землю підприємство не платить вже багато років, - зазначив Павлів.

Відомо, що ВАТ «Оріана» запрацювало в Калуші на базі державного концерну «Хлорвініл» 1995 року. З 2002 року підприємство перебуває у процедурі банкрутства.

Фото Михайла Слободяника

 

Схожі матеріали за тегами: павлів калійний ратуша

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: