Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

У Болівії сенаторка опозиції проголосила себе виконувачкою обов’язків президента

Болівійська опозиційна сенаторка Жанін Аньєз оголошує себе тимчасовою виконувачкою обов’язків президента, 12 листопада 2019 року
Болівійська опозиційна сенаторка Жанін Аньєз оголошує себе тимчасовою виконувачкою обов’язків президента, 12 листопада 2019 рокуEPA-EFE

Сенаторка болівійської опозиції Жанін Аньєз проголосила себе тимчасовою виконувачкою обов’язків президента країни після відставки Ево Моралеса.

Як пише ВВС, представники партії Моралеса бойкотували сесію, що означало, що для її призначення не було кворуму.

Водночас, Аньєз заявила, що вона буде наступною відповідно до конституції та «поклялась», що вибори в країні відбудуться найближчим часом.

Напередодні колишній президент Болівії Ево Моралес втік до Мексики, яка надала йому політичний притулок. У Росії вже похвалили владу Мексики за «суверенну самостійність».

10 листопада Моралес  подав у відставку  на тлі масових протестів у Болівії та вимоги армії піти з посади.

Протести розпочалися після президентських виборів 20 жовтня. На них перемогу здобув Ево Моралес. Його головний суперник на виборах, колишній президент Карлос Меса, не визнав результатів голосування. Після цього люди почали виходити на масові акції протесту. Моралес оголосив режим надзвичайного стану і звинуватив опозицію в спробі організувати державний переворот.

Однак згодом він оголосив про  проведення нових виборів.