У Чернівцях реконструюють центр екстреної медичної допомоги

13.11.2019 07:52   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Голова обласної ради Іван Мунтян відвідав обласну комунальну установу "Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», де розпочалися роботи щодо реконструкції приміщення та впровадження нової єдиної оперативно – диспетчерської служби «103».

Завдяки сучасному оснащенню диспетчерської служби, новим протоколам та централізованій системі оповіщення  виклики бригад оброблятимуться оперативніше, а екіпажі  екстреної допомоги швидше доїжджатимуть на місце події.

Наразі на об'єкті здійснюються роботи з демонтажу стін,  підлогового покриття, дверних і віконних блоків тощо. Кошторисна вартість запланованих робіт складає 10 млн. 511,5 тис. Чверть цієї суми надійде з обласного бюджету, решта 75 відсотків – з державного бюджету. З обласного бюджету на даний час профінансовано понад 2 млн. 910 тис. грн.

Керівник крайової представницької влади мав зустріч з колективом обласної комунальної установи, під час якої  обговорювались нагальні питання її подальшого функціонування. Він поінформував присутніх, що на вчорашньому пленарному засіданні 34-ї сесії обласної ради  депутати проголосували внесли зміни до обласного бюджету, якими, зокрема, передбачається виділити 3 млн. грн. на оплату праці з нарахуваннями працівникам ОКУ "Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», а також 660 тис. грн. –  на придбання електрокардіографів, батарей та блоків живлення до дефібриляторів.

«Представницька влада краю вважає одним з головних пріоритетів підтримку галузі охорони здоров’я. Я особисто докладатиму усіх зусиль, аби медичні установи краю функціонували якнайкраще», - наголосив Іван Мунтян.

Прес-служба Чернівецької обасної ради

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews