Новини

Студенти ЧНУ допомагатимуть літнім людям, які перебувають у скрутному становищі

Студенти юридичного факультету шукають пенсіонерів, яким потрібна допомога. Всі охочі можуть долучитися до соціальної акції грошима чи продуктами.

Студенти ЧНУ ім. Ю. Федьковича започатковують соціальну акцію допомоги літнім людям. Ініціаторами волонтерської акції стали учасники студпарламенту юридичного факультету.

«Разом із командою ми вирішили знайти людей (літнього віку), які перебувають у скрутному становищі через проблеми зі здоров’ям та інші соціальні труднощі. Наразі є близько десятка таких осіб. До 15 листопада ми проводимо збір продуктів та коштів (для закупівлі харчів). Упродовж декількох днів ми передамо зібрану допомогу нужденним. До нашої акції долучилося вже чимало небайдужих», — написав у соцмрежах голова парламентської групи юридичного факультету ЧНУ Вадим Гатеж.

Як розповіла у коментарі «Шпальті» заступниця голови студпарламенту юридичного факультету Христина Торська, студенти зв’язалися з волонтеркою з Чернівців, яка опікується літніми людьми. Так вони отримали 10 адрес літніх людей, котрим потрібна допомога.

«У нас дуже добре працює соціальний відділ студпарламенту, і ми вирішили порушити питання допомоги стареньким. На жаль, у Чернівцях велика кількість самотніх, хворих пенсіонерів, яким немає кому допомогти, вони одинокі та без родичів. Хочемо долучитися і хоч трошки покращити їхнє життя. Ми будемо ходити до цих людей із продуктовим пакунком та матеріальною допомогою», — розповіла дівчина.

Христина каже, що за короткий час їм уже вдалося зібрати чимало продуктів та допомоги для пенсіонерів.

«Хоч започаткували акцію студенти юридичного факультету, до нас охоче долучаються і допомагають студенти інших спеціальностей. Особливо активною є гімназія №5. Але допомоги багато не буває, тому ми будемо раді всім, хто має бажання зробити добру справу разом із нами», — додала дівчина.

Охочі можуть принести продукти для пенсіонерів у 109 авдиторію юридичного факультету до 15 листопада. Для продуктового пакунка пенсіонерам радять заносити крупи, макарони, олію, цукерки… Окрім цього, всі можуть долучитися до благодійного проєкту фінансами. На ці гроші стареньким купуватимуть ліки чи ж лишатимуть їм матеріальну допомогу на майбутнє.

Номер банківської картки: 5168755443825746 (Приватбанк, Руснак Іван)

Челендж «Завези бабусі»

Нещодавно «Шпальта» писала про буковинця, який започаткував челендж допомоги бабусям у Сокирянах.

31-річний Андрій Ткачук запустив у своєму місті благодійний челендж «Завези бабусі». Його мета – допомагати літнім людям, заносити їм ліки та продукти. Чоловік сам допомагає пенсіонерам і закликає інших долучитися до доброї справи чи хоча б повідомляти про самотніх стареньких, яким потрібна допомога.

Андрій розповів «Шпальті», що допомагає пенсіонерам давно, проте раніше цього не афішував. Зараз він опублікував відеозвернення у мережі, де просить людей долучатися до хорошої справи і допомагати самотнім пенсіонерам, які цього потребують.

«У мене є пасіка в лісі, і поруч живе одна бабуся, яка погано бачить. Я завжди стараюся, як буваю там, занести їй щось потрібне. Ще раніше також була старенька, якій я допомагав. Я поїхав на пів року закордон, як повернувся – збирався до неї, а мама мені каже: «Я не хотіла тебе розчаровувати, але та жінка померла, замерзла…» Тоді я такий був злий на владу, на людей. Як так — дозволити самотній людині у 21 столітті замерзнути від холоду, бо до неї ніхто не навідувався взагалі?! Тож колись я це робив мовчки. Та нещодавно я опублікував відео, сподівався, що хтось перейме цей челендж і також буде допомагати. Це навіть не благодійність, це звичайна людяність. Є такі, хто підтримує мене і долучається. Є люди, які вважають це просто піаром, хоч роблю я це не відучора… Але мені байдуже. Головна ціль – щоб більше людей забули про «моє, твоє» і згадали слово «ми», – розповів Андрій «Шпальті».

Чоловік каже, що після відеопублікації до нього почали звертатися багато людей.

«Дехто писав, що пішов до старенького сусіда і допоміг. Інші скидували інформацію про одиноких пенсіонерів, адреси людей, яким потрібна допомога. Власне так я дізнався про свою незрячу сусідку, якій потрібна допомога, бо вона нікуди не виходить, і я її не бачив раніше. Процес пішов. Я взагалі хотів би, щоб це поширювалося якомога активніше, і люди зробили так званий ланцюг добра. Іноді стареньким навіть не треба нічого купувати, їм просто потрібна компанія, аби мати з ким поговорити. Вони вам можуть розповісти декілька разів одну і ту ж історію. Та їх треба вислухати, для них це важливо», – додав чоловік.

 

 

 

Коментарі