Новини

Зеленський має пояснити суспільству, що означають нові заяви Коломойського – Климпуш-Цинцадзе

Зеленський має пояснити суспільству, що означають нові заяви Коломойського – Климпуш-Цинцадзе

Президент Зеленський та його команда мають пояснити суспільству заяви близького до них олігарха Ігоря Коломойського про можливість України взяти кошти у Росії замість МФВ та погрози олігарха на адресу НАТО.

Про це депутат фракції “Європейська Солідарність”, голова комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом Іванна Климпуш-Цинцадзе на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

“Отже, Коломойський, який ані трохи не впливає на Президента, вважає, що воювати з Росією нас змушує Америка, що через 5-10 років кров буде забута. Цю пролиту за нашу незалежність кров він оцінює в 100 млрд. доларів, які пропонує взяти в Путіна”, – зазначила вона.

Депутат зауважила, що натомість олігарх пропонує повернути смертну кару для людей, які врятували Приватбанк, втримавши від краху українську фінансову систему.

“Ну, і наче цього замало, олігарх погрожує стратегічному партнеру – Сполученим Штатам: “Якщо вони будуть мудрувати з нами, ми підемо до Росії. Російські танки будуть розміщені біля Кракова і Варшави… Ваше НАТО буде мочити свої штани і купувати памперси”, – процитувала політик заяви з інтерв’ю Ігоря Коломойського.

Вона наголосила: “Олігарх, з яким зустрічається президент, який володіє медіа-холдингом, що привів до влади Зеленського і його політичний проект, публічно погрожує нашим стратегічним партнерам і Північноатлантичному альянсу, курс на членство в якому закріплено в Конституції”.

“Влада повинна негайно відмежуватися від Коломойського, давши суспільству сигнал, що нас усіх не продадуть ворогу за 100 млрд доларів”, – переконана Іванна Климпуш-Цинцадзе.

“Відмежуватися від цього токсичного “бізнесмена” треба не лише словами, але, насамперед, діями. Бо поки ніяких ілюзій щодо того, що Коломойський не вливає на владу, немає”, – зазначила вона.

Депутат додала, що вплив олігарха на владу підтверджується і сьогоднішнім рішенням Північного апеляційного господарського суду у Києві, який “пробачив” йому 7,5 мільярдів гривень (суд визнав недійсними деякі положення низки кредитних договорів, укладених між Приватбанком і компаніями з групи “Приват” в 2006-2016 роках на суму 7,5 мільярдів гривень – ред.).

Нагадаємо, що олігарх Ігор Коломойський вважає, що Україні варто відвернутися від Заходу і налагодити відносини з Росією.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.