Австралія \ REUTERS

В Австралії, де вирують нищівні лісові пожежі, власник врятованого від вогню будинку знайшов записку від пожежників.

Читайте такожПожежі в Австралії: під час гасіння впав вертоліт вогнеборців (відео)

"Ми були раді врятувати ваш будинок. Вибачте, що ми не змогли врятувати ваші сараї. P. S. Ми заборгували вам трохи молока", – йшлося в записці, передає ТСН з посиланням на CNN.

Відео дня

Кейл Харді-Портер, який брав участь у гасінні пожежі, розповів, що вони з колегами натрапили на будинок і вирішили спробувати врятувати його, незважаючи на те, що "дим і полум'я були такими, що неможливо уявити".

Тим часом почали горіти два сараї, тож пожежники мали вирішити, що робити далі. "Стало зрозуміло, що потрібно було рятувати будинок, а також нашу вантажівку", - сказав Харді-Портер.

Не знаючи, чи вдасться врятувати будинок, пожежники відкрили холодильник і взяли трохи молока, оскільки протягом довгого часу вони нічого не їли і не пили.

Після гасіння пожежі рятувальники залишили територію, і Харді-Портер вирішив залишити записку, якщо з'явиться власник будинку.

Власник Пол Секфай з'явився і знайшов записку, фото якої опублікував в Інтернеті. Він розповів, що пожежники також з'їли трохи сиру і арахісового масла, але він не проти. "Вони не повинні повертати молоко. Я просто дам їм кілька пляшок пива", - сказав Секфай.

Чоловік сказав, що зараз живе в мотелі, оскільки його будинок не придатний для життя. "Я втратив два сараї і все інше, насоси, машини, інструменти і свій гірський велосипед, наприклад", – розповів він.