На Волині працівникам недоплачували зарплату

14 Листопада 2019, 10:57
Фото ілюстративне 1145
Фото ілюстративне

На Волині виявили понад 4,5 тисячі роботодавців, які платили працівникам зарплату, меншу мінімальної.

Про це повідомляють в ГУ ДПС у Волинській області.

Наразі фінансовий результат діалогу фахівців податкової служби з працедавцями – 11,1 мільйона гривень додатково сплаченого податку на доходи фізичних осіб внаслідок підвищення рівня зарплати найманим працівникам до передбаченого законом.

«Саме так звана «сіра» зарплата, що криється за офіційними трудовими відносинами і виплачується на фоні мінімальної, або нижче мінімальної заробітної плати, є одним з першочергових резервів додаткових надходжень до бюджету. У тому, щоб отримувати повну суму саме легальних виплат, повинні бути зацікавлені наймані працівники, оскільки сплачений з такої зарплати єдиний внесок  – основа майбутніх пенсійних виплат та соціальних гарантій», – наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

Посадовець підкреслив, що питання якісного контролю з боку фахівців за рівнем заробітної плати має першочергове значення як для наповнення бюджету,  так і забезпечення певного рівня соціальної стабільності.

«Оскільки ДПС не є контролюючим органом в питанні дотримання законодавства про працю, ми зосереджуємося на аналізі фінансово-господарської діяльності суб’єктів господарювання з тим, щоб не допустити бюджетних втрат. До наших аргументів  щодо повної легальної оплати праці цього року дослухалися 92% представників бізнесу, з якими ми спілкувалися», – підсумував Сергій Кондратюк.

Читайте також: Хто орендує приміщення у Ковельському медичному об’єднанні

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024