Бойовий гопак та виступи на битому склі: виховна година у рожищенській школі

14 Листопада 2019, 12:30
4335

Для учнів 7-Б класу Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 міста Рожище влаштували цікаву та насичену виховну годину.

На захід запросили вихованців та наставника Школи Козацького Гарту Сергія Янішевського. Разом з класним керівником Аллою Новосад вони провели виховну годину з вивченням історії та культури. Про це повідомили на сторінці класу у Facebook.

Тренер Сергій розповів, хто такі козаки, якими навиками володіли козаки-характерники, якою зброєю захищали рідну землю та які риси характеру були їм притаманні. 

Юні козаки-вихованці Школи Козацького Гарту розпочали свій виступ з традиційного бойового гопака. Згодом танцювали із серпами та кийками. Також гості ходили та лягали на бите скло, розбивали на животі цеглу, лягали на цвяхи та кидали з висоти на живіт гострий ніж.

Як зауважила класний керівник Алла Новосад, Сергій не тільки навчає своїх вихованців козацькому бойовому мистецтву, але й знайомить з історією, фольклором, звичаями українського народу. Завдяки таким тренерам діти вивчають українське мистецтво та пишаються, що вони українці.

«Приємно, що наші виховні години проходять креативно, де ми щоразу не тільки обговорюємо проблемні моменти, а відкриваємо для себе нові сторінки історії і культури нашого українського народу. Сергію Янішевський, ми щиро вдячні Вам та Вашим вихованцям за захопливий, показовий виступ! Чекаємо нової зустрічі!» – йдеться у дописі.


















Коментарі
14 Листопада 2019, 21:48
Бойовий гопак????
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39