Залу Тернопільської облради оновили за понад 14 мільйонів. На що витратили кошти (ФОТО)

Залу Тернопільської облради оновили за понад 14 мільйонів. На що витратили кошти (ФОТО)

Сьогодні сесія обласної ради відбувається в капітально відремонтованій залі. Голова облради Віктор Овчарук висловив впевненість, що ця сучасна, зручна обстановка лише сприятиме успішній та конструктивній роботі обласної ради.
Також очільник області поінформував присутніх про причини, що спонукали провести капітальний ремонт, та кошти затрачені на виконані роботи.

  • Сесійну залу Тернопільської обласної ради не ремонтували з дня  відкриття, а це мало не сорок років, – зазначив Віктор Овчарук. –  Приміщення було морально та технічно зношене і застаріле. Дах зали за роки зазнав чималих руйнувань. Відтак через численні щілини всередину затікала вода, що спричинило поламку електропроводки та частково системи голосувань, які в свою чергу призвели до постійних збоїв. Тому в кінці 2018 року було прийнято рішення розпочати капітальний ремонт сесійної зали.

Сьогодні під час нинішнього пленарного засідання тестуються усі системи. Оновлена, відремонтована, модерна зала налічує 96 + 60 сидячих місць. Тут поліпшене кондиціонування, встановлено системи протипожежного захисту, модернізовано систему «Віче», вдосконалені системи звуку та освітлення. Для якісного забезпечення покриття Wi-Fi Інтернет мережею у сесійній залі встановлено професійне обладнання.

Оскільки жоден роутер не забезпечить одночасного обслуговування по Wi-Fi мережі більше 10-15 підключень, було вирішено побудувати мережу на професійних точках-доступу Ubiquiti UniFi AP AC Lite, які по своїх характеристиках мають змогу взяти на себе до 150 підключень, а в реаліях 100% забезпечити підключення до 50 користувачів одночасно.

Оскільки в сесійній залі під час засідання одночасно можуть бути присутні до 200 осіб, які користуються Інтернет мережею, приміщення забезпечено 4-ма такими Wi-Fi точками доступу для якісного і повноцінного покриття Wi-Fi Інтернет мережі.
Якщо детальніше, то на капремонт витратили 14 млн 132 тис гривен, повідомляють на сайті Тернопільської обласної ради.
Якщо детальніше: проектно-кошторисна документація – 15 000 грн.;
експертиза проектно-кошторисної документації – 3564 грн.;
капітальний ремонт даху конференцзали – 992, 355 тис. грн.;
капітальний ремонт приміщення конферензали – 8594,768 тис.грн.;
встановлення системи кондиціонування – 3121,883 тис. грн.;
Система протипожежного захисту – 593,093 тис. грн.;
модернізація системи «Віче» – 811, 392тис. грн..
Спочатку був здійснений капітальний ремонт даху. На 01.12.2018 року був зроблений проект системи кондиціонування (ФОП Черкас), на 01.012019 – проект приміщення (ПРОЕКТ ГРУП).
Після закінчення тендерів (капремонт системи вентиляції закупівля оголошена 20.12.18 – завершена 07.02.19; капремонт примішення закупівля оголошена 07.03.19 – завершена 09.04.19) дозволи на роботи було отримано: 21 березня – на системи кондиціонування; 10 травня – на капремонт приміщення.

Донедавна сесійна зала Тернопільської облради вигладала так

На час ремонтних робіт сесії облради проходили в різних районах області. Депутати побували у Трибухівцях Бучацького району, Почаєві Кременецького району, Чорткові, Скориках Підволочиського району, у Борщеві, також три засідання відбулись у 532 кабінеті адмінприміщення обласної ради.
– Сьогодні у сесійній залі створені усі умови для плідної роботи як депутатів, так і запрошених, гостей, журналістів, – зазначив у своєму виступі Віктор Овчарук. – Разом з тим модернізація зали триватиме. Обласна рада відмовлятиметься від паперових варіантів документів, натомість депутатам в перспективі будуть запропоновані планшети.

 

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *