• Головна
  • Яким був тернопільський теплохід “Капітан Парій” до відновлення (ФОТОФАКТ)
11:45, 14 листопада 2019 р.

Яким був тернопільський теплохід “Капітан Парій” до відновлення (ФОТОФАКТ)

Якщо би тернополяни побачили, як виглядав до свого відновлення теплохід "Капітан Парій", мабуть, би не впізнали самохідне судно. Раніше теплохід перебував у жахливому стані.

Як повідомляють "Тернополяни", теплохід на давніх світлинах справді важко впізнати. Велике та швидке судно, яке влітку курсує по Тернопільському ставі, колись було у значно гіршому стані.

Так, на давніх чорно-білих фото, які оприлюднив Віктор Мадрі,  можна побачити, що споруда в минулому столітті – не така біла та новенька, як зараз. Із плаваючої посудини злізла фарба, поверхня покрилася ржею.

Як зазначив Віктор Мадрі, фото взято з архіву Лілії Берник. Тернопільський теплохід "Капітан Парій" до відновлення мав "номерну" назву – ПТ-50.

Варто додати, що теплохід ПТ-50, а в народі "малий", виготовлений у 1964 році на Бобруйському судноплавному заводі. До початку 90-х теплохід ПТ-50 курсував озером разом із "Героєм Танцоровим". Судно було однопалубним та буо призначене для невеликих переправ. ПТ-50 доставляв людей на «Дальній пляж» та здійснював круїзи.

Після того, як він вичерпав свій термін експлуатації, теплохід був списаний на берег та довго простоював. На його реставрацію пішло багато часу. Сьогодні він змінений до невпізнаваності. Кошти на його ремонт подарували меценати.

Яким був тернопільський теплохід “Капітан Парій” до відновлення (ФОТОФАКТ), фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Капітан #Парій #теплохід #Тернопіль
Останні новини
Оголошення
live comments feed...