У ТНЕУ відбулося модельоване судове засідання зразку англо-американської правової системи «Театр справедливості» (ФОТО)

У ТНЕУ відбулося модельоване судове засідання зразку англо-американської правової системи «Театр справедливості» (ФОТО)

На юридичному факультеті ТНЕУ відбулося модельоване судове засідання зразку англо-американської правової системи. Студенти групи МП-31 продемонстрували те, як можна вивчати дисципліну «Порівняльний кримінальний процес», застосовуючи практичні вміння та навички. Керуючись бажанням зробити навчальний процес цікавим та пізнавальним, студенти приміряли на себе ролі судді, прокурора, адвоката, обвинуваченого, свідків та інших учасників, аби відтворили судове засідання в одному із судів США. Тому кожен з запрошених зміг на деякий час перенестися до зали судового засідання окружного суду штату Каліфорнія.

Мета заходу – продемонструвати відмінність між судовою системою США та України, а також те, що теоретичний матеріал, здобутий на лекціях, можна за допомогою такого практичного заходу перетворити на справді цікавий процес навчання.

Назва заходу «Театр справедливості» невипадкова. Адже уявлення про формальний, консервативний судовий процес в США – хибні. Дуже часто адвокат чи прокурор люблять викликати жалість, маніпулюють фактами, драматизують, роблять все можливе аби тільки переконати суд присяжних в своїй правоті, ніби справжні актори. В цьому і полягає основна  відмінність між судовим процесом в Україні та США.

Всі запрошені змогли  відчути себе учасниками судового засідання Сполучених Штатів Америки, а також залишилися під позитивними враженнями від театральної гри студентів.

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *