Кушнір вслід за Мічудою спіткнувся через браму

2973 0

Ми у соцмережах:

Кушнір вслід за Мічудою спіткнувся через браму

Обласна прокуратура зацікавилася начальником Рівненського міського управління капітального будівництва Сергієм Кушніром. Справа стосується житлового комплексу, який уже п’ять років не можуть добудувати на розі вулиць Гагаріна та Костромської. Це уже другий чиновник, який постраждав через це будівництво.

Ще на початку літа від посади відсторонили начальника обласної ДАБІ Ігоря Мічуду, якого підозрюють в тому, що він вимагав гроші із забудовника. Тепер же прокуратура висунула звинувачення керівнику міського управління капітального будівництва Сергію Кушніру. За версією слідства, він підробив документи так, що забудовник, вводячи в експлуатацію секції житлового будинку, не сплатив 500 тисяч гривень податку. Рівненський міський суд 8 листопада уже навіть встиг обрати чиновнику міру запобіжного заходу — особисте зобов’язання. Тож Кушнір ходить на роботу, але зобов’язаний з’являтися на вимогу до слідчого.

Ігор Стасюк, в.о. начальника обласної ДАБІ:

— Для того, щоб ввести в експлуатацію будинок, забудовник має сплатити податок. Так звана пайова участь. Розмір цього податку визначається органом місцевого самоврядування. Перевіряти сплату пайової участі може лише прокуратура або податкова.

Володимир Хомко, міський голова:

— Розмовляв з Кушніром. Він справді у вересні на кілька місяців відтермінував договір про сплату пайової участі. Проте йому закидають інше. Звинувачують, що він прийняв два під’їзди, не дочекавшись, поки буде сплачено 500 тис. грн пайової участі. Тоді до нас на сесію приходили майбутні мешканці цього будинку. Але насправді податок був сплачений ще у вересні. Я спеціально перевіряв бухгалтерію — всі гроші сплачено, хоч і не одноразово. Можливо, у слідства є інша інформація. Але Сергій винайняв юриста, каже, що порушення з його боку немає, а якщо є, то максимум — адміністративне. Думаю, суд встановить, хто винен, а хто ні. До його роботи я претензій не маю. У мене були проблеми з УКБ, а з приходом пана Кушніра управління почало працювати нормально. Скажу відверто: якщо щось станеться, то мені буде шкода. Але сподіваюся, що все буде з’ясовано у нормальний спосіб.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також