Новини
Суспільство

Хто очолить Хмельницьку обласну лікарню?

За посаду керівника головного медичного закладу Хмельниччини всім охочим доводиться боротися, оскільки урядові новації змінили процедури обрання керівників закладів охорони здоров’я. Якщо раніше претенденти на посаду головного лікаря приходили на сесію обласної ради, де депутати з-поміж інших обирали одного, то нині цим відбором займатиметься конкурсна комісія. Обласна рада ж лише затверджуватиме обраних.

До складу конкурсної комісії входять: троє представників від колективу, троє – від громадських організацій, і троє – депутатського корпусу. Останніх обирають за допомогою жеребкування.

В актовому залі обласної лікарні за допомогою відкритого голосування трудовий колектив обрав трьох делегатів. Ними стали: завідувач урологічним відділенням Станіслав Собчинський, завідувачка клініко-діагностичної лабораторії Людмила Шевчишина та лікар хірургічного відділення Андрій Сапожнік.

Нагадаємо, 19 вересня депутати Хмельницької обласної ради затвердили розпорядження голови Михайла Загородного щодо звільнення чотирьох чиновників, до числа яких увійшов і головний лікар обласної лікарні Аркадій Флаксемберг, який очолював медичний заклад з 2006 року до середини липня 2019-го. Після завершення контракту це крісло стало вакантним.

Детальніше дивіться у сюжеті каналу Перший Подільський

Читайте також: Районна лікарня на Хмельниччині отримала благодійну допомогу з-за кордону

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм, у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter