На Рівненщини медики більше трьох годин блокували трасу і отримали по 800 гривень

1986 0

Ми у соцмережах:

фото - Типове Дубно

Вчора медики районної лікарні Дубна блокували трасу «Київ-Чоп», бо їм уже 2,5 місяці не виплачують заробітну плату.

Як розповів начальник управління охорони здоров'я Рівненської ОДА Юрій Осіпчук, у лікарні персоналу боргують зарплату ще з вересня:

- Заборгованість по зарплаті сформувалася через неналежний менеджмент в лікарні. І така проблема там існує вже протягом багатьох років. У Дубні діє дві лікарні – міська і районна, які обслуговують всіх без виключення пацієнтів. Однак досі медичні установи не налагодили між собою взаєморозрахунки за пацієнтів. Тому в центральній районній лікарні йдуть перевитрати на жителів міста. Медики не можуть відмовити хворим у лікуванні, бо це забороняє закон. Оскільки Дубно має більший бюджет, ніж район, то перекриває недофінансування своєї лікарні, а район цього зробити не може.

Зі слів Юрія Осіпчука, управління охорони здоров’я декілька разів пропонувало районній лікарні вихід із ситуації по заборгованості. І цей вихід навіть підтримали очільник Дубна і району.

Потрібно, щоб міська й районна лікарні були у підпорядкуванні міста. Надалі відповідно до реформи лікарні будуть обслуговувати пацієнтів незалежно від їхньої прописки. За пацієнта кошти оплачуватиме НЦЗУ.  

Протест лікарів на «Київ-Чоп» тривав 3,5 години. Після цього працівникам лікарні скинули по 800 гривень на зарплатні карточки.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також