Патрульного зловили п’яним у Рівному, але не карають, бо син судді?

9065 0

Ми у соцмережах:

Сидорук - праворуч,фото зі сторінки Сидорука у Фейсбуці

Капрала поліції Максима Сидорука, сина судді Рівненського міського суду, колеги з управління внутрішньої безпеки затримали ще три місяці тому неподалік від управління патрульної поліції. Медична перевірка підтвердила, що патрульний перебував за кермом авто у стані наркотичного сп'яніння. Справу про адмінправопорушення суд досі не розглянув, бо її зумисне затягують.

20 вересня Максима Сидорука звільнили з патрульної поліції. На розгляд справи в суд він не з'явився ні 13 вересня, ні 18 та 25 жовтня, бо нібито хворів. Сьогодні, 15 листопада, минає тримісячний строк можливості притягнути Максима Сидорука до відповідальності. Якщо суд цього не зробить, то Максим може оскаржити своє звільнення з поліції та повернутись на роботу.

Ще 5 листопада до суду апеляційної інстанції надійшло клопотання від захисника капрала Сидорука про направлення справи до Рівненського апеляційного суду для визначення іншої територіальної підсудності, бо нібито його підзасний зареєстрований в одному з сіл Дубенського району, а відтак матеріали адміністративного провадження повинні розглядатись у Дубенському міськрайонному суді.

Дубенський міськрайонний суд також повернув матеріали адміністративного провадження до Рівненського міського суду, а 14 листопада до Рівненського апеляційного суду знову надійшло клопотання про визначення іншої територіальної підсудності. Суддя невідкладно розглянув клопотання про визначення територіальної підсудності, бо 15 листопада закінчуються строки притягнення Максима Сидорука до адміністративної відповідальності за ч.1 статті 130 КУпАП, тобто за керування транспортним засобом в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння. І суд друге повернув матеріали Рівненському міському суду, де працює суддею батько порушника

Прес-служба Рівненського апеляційного суду повідомила РВ, що норми чинного законодавства не надають право апеляційному суду визначати підсудність у справах про адмінправопорушення.  Виняток — суди, у яких відсутні судді. На Рівненщині це Радивилівський районний суд. У Рівненському міському суді судочинство нині здійснюють 20 суддів і жоден з них не заявив відвід у справі.

Четверта влада повідомляла, що у 2018-го з Сидоруком-молодшим вже траплялась схожа історія. У серпні його затримували за кермом автомобіля Форд поблизу майдану Незалежності у Рівному патрульні, бо запідозрили, що водій перебуває в наркотичному сп'янінні. Справу розглядали в Рівненському районному суді. Голова суду Сергій Сидоренко не знайшов «події і складу  адмінправопорушення».  Нібито поліцейські не відобразили всіх істотних ознак в протоколі, і на боді-камерах не виявилося відео. Після тієї історії Максима Сидорук влаштував на роботу у патрульну поліцію.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також