Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Добривна компанія Фірташа оскаржила рішення Антимонопольного комітету про примусове розділення

Компанія Ostchem, яка володіє азотними заводами Дмитра Фірташа, оскаржила у суді рішення Антимонопольного комітету про примусове розділення.

Про це повідомив директор компанії Ostchem Ігор Ярина у відповідь на запит «Інтерфакс-Україна».

«Наші три заводи з виробництва мінеральних добрив і трейдер вже звернулися до Господарського суду Києва для того, аби відстояти свої права. Ми вважаємо, що Антимонопольний комітет ухвалив необґрунтовані рішення», — повідомив Ярина.

У компанії Фірташа вважають, що Антимонопольний комітет використовував методики, які не використовують в ЄС, для того, щоб довести зловживання на ринку азотних добрив заводами Фірташа.

Раніше Антимонопольний комітет ухвалив рішення примусово розділити компанію олігарха Дмитра Фірташа, звинувативши її у зловживанні  монопольним становищем на ринку добрив.

Зазначимо, що заводи Дмитра Фірташа неодноразово підозрювали у зловживанні монопольним становищем. Зокрема, під час ухвалення рішень уряду, які забороняли купівлю добрив у Росії, заводи Фірташа завищували ціну на добрива в Україні, завдаючи збитки фермерам. 

Дмитро Фірташ є однією з найбагатших людей України. Зокрема, йому належать майже всі українські облгази, підприємства металургійного комплексу та інші великі компанії. Наразі Фірташ перебуває в Австрії, де тривають судові процеси щодо його екстрадиції до США.