Милованов звільнив директора департаменту МЕРТ і керівника Укрпатенту

13:22, 15 ноября 2019
На посаду в.о. директора Укрпатенту призначена Наталія Петрова.
Милованов звільнив директора департаменту МЕРТ і керівника Укрпатенту
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 15 листопада, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов звільнив із посади директора департаменту інтелектуальної власності Мінекономіки Валерія Жалдака та керівника підприємства Укрпатент Андрія Кудіна. У свою чергу керівник Національного офісу інтелектуальної власності написав заяву про звільнення за власним бажанням. Про це йдеться на сайті Кабміну.

Підставою стала колективна скарга працівників Укрпатенту.

«Сьогодні ми повністю перезавантажуємо взаємовідносини у сфері інтелектуальної власності. Новий орган буде створено виключно на базі Укрпатенту», — наголосив міністр Тимофій Милованов.

В.о директора Укрпатенту призначено Наталію Петрову.

Нагадаємо, що Милованов повторно зустрівся з колективом Укрпатенту, який 11 листопада звернувся до Міністерства з проханням не допустити ліквідацію підприємства.

У колективі поскаржилися на протиправні дії В. Жалдака щодо підписання «Кошторису для забезпечення розвитку та функціонування державної системи правової охорони інтелектуальної власності у 2018 році, що формується за рахунок надходжень на рахунки Укрпатенту від зборів за дії, пов’язані з охороною прав на об’єкти інтелектуальної власності». Уперше кошторис підписував не керівник підприємства, а чиновник міністерства.

Працівники вказували на численні скарги від спеціалістів галузі, затягування в розгляді заявок від торгових марок, низькі зарплати й відтік кадрів.

Крім того, чиновники створили дублюючий орган - Національний офіс інтелектуальної власності (НОІВ). Існування двох інституцій у сфері інтелектуальної власності (Укрпатенту та НОІВ) є економічно недоцільним та призводить до занепаду Укрпатенту як основного закладу експертизи.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Милованов повідомив, коли іноземці зможуть купувати землю в Україні.

Також повідомлялося, що міністр економіки проводив  інтерв’ю з фіналістами на посаду голови державної регуляторної служби.

 

 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси