Коломойський не має повноважень говорити від імені президента – офіс Зеленського

П'ятниця, 15 листопада 2019, 13:37
Коломойський не має повноважень говорити від імені президента – офіс Зеленського

В Офісі президента Володимира Зеленського заявили, що олігарх Ігор Коломойський не є представником влади та команди президента і не має повноважень говорити від імені України.

Джерело: Facebook-сторінка речниці президента Юлії Мендель

Дослівно: "Ігор Коломойський не є представником влади та команди Володимир Зеленський, він не має повноважень говорити щось від імені України або Офісу президента,з ним не обговорюються позиції щодо вирішення державних справ".

Що було раніше: Кілька днів тому в інтерв'ю The New York Times Коломойський заявив, що Україні пора відмовитися від Заходу і налагоджувати відносини з Росією.

Також 13 листопада джерела "УП" відзначили, що Зеленський на зустрічі з народними депутатами від партії "Слуга народу" заявив, що до протестів проти запровадження ринку землі причетний Коломойський.

Водночас, законопроект у першому читанні прийняли.

10 вересня Коломойський зустрівся зі Зеленським на Банковій. В Офісі президента заявили, що говорили про ведення бізнесу в Україні та енергетичну сферу.

Передісторія:

  • 20 червня Зеленський під час виступу на Бізнес форумі повідомив, що зустрічався з трьома українськими олігархами Ринатом Ахметовим, Ігорем Коломойським та Віктором Пінчуком та досяг певних домовленостей.
  • Про Коломойського заявив, що олігарх "вкладатиме дуже великі гроші в інфраструктуру Донбасу, але він іще про це не знає".
  • 21 червня Коломойський у відповідь на заяву Зеленського відзначив, що "на залишок від 20 тисяч фунтів на тиждень (мається на увазі обмеження Високого суду Лондона на витрати) може пофарбувати ларьок".
  • Коломойського називають "політичним спонсором" Зеленського. Під час виборчої кампанії у команді Зеленського як кандидата в президенти працювали охорона і юрист олігарха.
  • Співвласник каналу "1+1" Коломойський охарактеризував свої відносини із Зеленським як "дуже хороші". За його словами, вони стали такими внаслідок останніх 7 років спілкування на тлі виробництва контенту студії "Квартал 95" на телеканалі олігарха.
  • Після перемоги Зеленського Коломойський повернувся в Україну. До того він жив за межами країни.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...