Львівський священик став наймолодшим католицьким єпископом у світі –

38-річний настоятель Гарнізонного храму Степан Сус призначений єпископом курії Києво-Галицького верховного архиєпископа

Настоятель Гарнізонного храму св. апостолів Петра і Павла о. Степан Сус призначений єпископом курії верховного архиєпископа УГКЦ. За інформацією офіційного видання Ватикану, 38-річний львівський священик стане наймолодшим католицьким єпископом у світі.

Про обрання Степана Суса єпископом стало відомо у п’ятницю, 15 листопада.

О. Степан Сус

«У Ватикані повідомлено про те, що Синод Єпископів Української Греко-Католицької Церкви, отримавши попередню згоду від Папи, здійснив канонічне обрання отця Степана Суса, священика Львівської архиєпархії УГКЦ, єпископом курії Києво-Галицького Верховного Архиєпископа. Йому надано титулярний осідок Зіґріса», – йдеться в інформації офіційного видання Ватикану.

О. Степан Сус

Степан Сус підтвердив ZAXID.NET, що це вже остаточне рішення, а згода Папи на це призначення була отримана раніше.

«Так, це правда. Рішення папи Франциска було отримано ще раніше і тепер мене обрали єпископом. Я буду працювати в патріаршій курії, буду помічником Блаженнішого. Тобто є єпископи, які мають свою територію і в ній працюють, а є ті, яким надають номінальну єпархію, титулярний осідок», – повідомив Степан Сус.

О. Степан Сус: священик, який «став десантником», щоб заслужити повагу

Зазначимо, Степан Сус є досить популярним і активним у Львові отцем. Сан священика він отримав у 2006 році (рукоположений у сан священика в Соборі св. Юра Архиєпископом і Митрополитом Львівським Ігорем Возьняком). Цього ж року був призначений військовим капеланом Нацакадемії сухопутних військ ім. П. Сагайдачного та синкелом Львівської архиєпархії УГКЦ у справах капеланства. Із 2011 року він є настоятелем Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла.

О. Степан Сус

У 2011 році отець Степан Сус був відзначений «Золотим гербом міста Львова», а у 2014 отримав від мера Львова «Почесний знак святого Юрія».

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.