На Рожищенщині учням розповіли про професію, якої рідко торкається безробіття

15 Листопада 2019, 15:05
1494

Днями фахівчиня з профорієнтації Рожищенської районної філії Волинського обласного центру зайнятості Вікторія Цехуш провела профорієнтаційний захід «Людина для професії чи професія для людини» учням загальноосвітньої школи села Ясенівка.

Про це повідомили на сторінці філії у Facebook.

Під час роботи учнів ознайомили зі станом сучасного ринку праці та головними правилами вибору професії. Також у рамках заходу спільно з Рожищенським коледжем Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Гжицького відбулася презентація професії ветеринара.

Викладачка навчального закладу Світлана Федчик розказала про особливості професії. Про те, що вона вимагає від людини уваги, співчуття, розуму. Люди цієї професії важливі не тільки як лікарі для тварин. Вони перевіряють корми, які використовують для годівлі сільськогосподарських тварин, а також потім перевіряють молоко, м’ясо та інші тваринні продукти, які використовує для їжі людина. Без їхньої перевірки жоден продукт не буде дозволений до продажу.

«Професія ветеринара, на жаль, не відноситься до списку найпопулярніших. Але вона завжди буде у переліку найбільш важливих та затребуваних. Саме тому ветеринари дуже рідко зустрічаються з проблемою безробіття», – зазначили на заході.


Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024