Суспільство

На вулицях Чернігова з’являться сумахи (Фото)

Саме цими днями фахівці «Зеленбуду» висаджують нові дерева. Наприкінці минулого тижня на вул. Молодчого від вул. Шевченка до вул. Берегової висаджені нові дерева – загалом 46 штук.

Це сумах (його ще називають оцтовим деревом), що виростає заввишки до 5 метрів, має розкішну листву й кулеподібну крону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У «Зеленбуді» відзвітували про кущі та дерева в Чернігові

– Жителі п’ятиповерхівки просили нас, аби дерева не були високими, щоб не затіняли вікна, – коментує подію головний інженер КП «Зеленбуд» Василь Кошельник. – Ми зважаємо на ці побажання. По вул. Олега Міхнюка – від Красного мосту в сторону ресторану «Колиба» – висадили 18 лип, які виростили в нашому підсобному господарстві. На вулиці Береговій – від 1-ї Кордівської до перехрестя з вул.Олега Міхнюка – також посаджені нові рослини. Вони укріплюватимуть схил понад дорогою. Ще 22 дерева (липи) будуть висаджені на вул. Любомира Боднарука, де триває капітальний ремонт дороги.

Загальна кількість рослин, що вже висаджені й будуть висаджені найближчим часом, –176 дерев. У зв’язку з цим зеленбудівці мають прохання до чернігівців і гостей нашого міста дбайливо ставитися до цих рослин. На жаль, непоодинокі випадки, коли на зелених зонах паркують машини, саджанці ламають люди чи тварини.

Пресслужба КП «Зеленбуд»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button