16:39 15.11.2019

Двоє саперів загинули під час вибухів на складах у Балаклії, четверо - поранені, повідомляє Генштаб

2 хв читати
Двоє саперів загинули під час вибухів на складах у Балаклії, четверо - поранені, повідомляє Генштаб

На території Центральної артилерійської бази (Балаклія, Харківська область) унаслідок вибухів двоє військових саперів загинули, ще четверо військовослужбовців ЗСУ перебувають у медичних закладах, повідомляє Генеральний штаб України.

"За уточненою інформацією від чергового Центральної артилерійської бази забезпечення боєприпасами, на превеликий жаль, двоє військових саперів зазнали поранень, не сумісних із життям. Четверо військовослужбовців ЗС України, про яких повідомлялось раніше, перебувають у медичних закладах. За уточненою інформацією медиків, троє з поранених – у важкому стані, один – середньої тяжкості", - йдеться в повідомленні Генштабу на сторінці у Facebook.

Так, пораненим військовослужбовцям оперативно надається професійна медична допомога в повному обсязі.

У Генштабі зазначили, що з 15:13 жодних нових вибухів на технічній території не зафіксовано.

"Військовослужбовці проводили на технічній території військової частини утилізацію у встановленому порядку залишків боєприпасів та їхніх елементів, які не можна транспортувати, з урахуванням всіх заходів безпеки, у спеціально обладнаному для цього місці – котловані", - йдеться в повідомленні.

Наразі на технічній території військової частини вживаються заходи з благоустрою місця проведення робіт з утилізації залишків боєприпасів та їхніх елементів.

"Місцевим жителям та об'єктам інфраструктури нічого не загрожує. Сховища боєприпасів у безпеці", - підсумували в Генштабі.

Як повідомлялося, в ніч на 23 березня 2017 року розпочалися вибухи на території 65 арсеналу, неподалік від Балаклії. Тоді внаслідок детонації боєприпасів загинула жінка, троє постраждали. Пізніше в лікарні померла ще одна постраждала.

Внаслідок вибухів у Балаклії було зруйновано та пошкоджено 392 об'єкти (житлові будинки, будівлі соціальної, освітньої та промислової сфер). У багатоквартирному житловому фонді було пошкоджено 117 будинків, з яких чотири підлягають знесенню. У приватному секторі було пошкоджено 228 будинків, два – зруйновано. Пошкоджено 14 об'єктів соціальної сфери.

3 травня 2018 року в м. Балаклії Харківської області на технічній території військового арсеналу Міністерства оборони виникло загорання сухої трави з подальшими одиночними вибухами боєприпасів. Жертв і постраждалих немає. За інформацією прес-служби ДСНС, пожежу було ліквідовано о 17:00 8 травня.

За фактом пожежі було порушено провадження за ч.3 ст.425 (недбале ставлення до військової служби в умовах особливого періоду, крім воєнного стану - ІФ) Кримінального кодексу України. Розслідування веде поліція. Військова прокуратура Харківського гарнізону здійснює процесуальне керівництво.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА