Суспільство (відео)

На Чернігівщині з нового року центральні телеканали стануть платними (Відео)

Від початку наступного року всі топові всеукраїнські телеканали, які «ловлять» через супутник, будуть платними. Їх закодують.

«І хоч регулятор наголошував, що будь-яке кодування може послабити інформаційний простір України, все-таки провідні медіагрупи України домовилися. Передати ці права до певних провайдерів», — Ірина Сенченко, представниця Національної ради з питань телебачення та радіомовлення в Чернігівській області.

Мотивація медіахолдингів – вберегти свої авторські права та регулювання ринку медіапослуг. Кодуватимуть у супутнику майже 20 телеканалів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бобровиці припинено незаконну трансляцію 26 російських телеканалів

«Майже 20 телеканалів – 1+1, ТЕТ, Бігуді, Інтер, Новий канал», — Ірина Сенченко, представниця Національної ради з питань телебачення та радіомовлення в Чернігівській області.

Представники медіаспільноти застерігають – кодування для окупованих територій і прикордонних з агресором становить загрозу інформаційній безпеці держави.

«У нас технічна поразка в інформаційній війні, тому вважаю, що на окупованих територіях цей сигнал мають отримувати без кодування», — Олег Головатенко, журналіст.

Чернігівці – власники супутникових тарілок – новину сприйняли неоднозначно.

«Ну, звісно ж, погано. Багато передач не подивимося».

«Якщо хороші канали, то без проблем. – Готові платити? – Звісно».

У Національній раді з питань телебачення застерігають, щоб люди на тлі впровадження змін не потрапили на гачок до шахраїв.

«Зараз недобросовісні продавці хочуть нав’язати техніку, яка вам зовсім не потрібна. Проконсультуйтеся, нехай вам скажуть правильно, що і як із технікою робити», — Ірина Сенченко, представниця Національної ради з питань телебачення та радіомовлення в Чернігівській області.

Консультуватися варто з провайдерами. Їх, швидше за все, буде два – ТОВ «Vision TV » і «Екстра ТВ». Також слід зазначити, що кодування телеканалів стосується лише супутникового телебачення. Кабельне, цифрове тощо під ці норми не потрапляє.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button