Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Податкова вивчає питання запровадження податку на цифрові послуги

У Державній податковій службі України вивчають питання запровадження нового податку в Україні — податку на цифрові послуги.

Про це повідомляє прес-служба ДПС.

«Зараз йде багато дискусій щодо запровадження податку на цифрові послуги. ДПС активно співпрацює з Організацією економічного співробітництва та розвитку щодо цих питань, вивчаючи економічну доцільність, позитивні та негативні сторони такого впровадження», — повідомляють у податковій.

Аналогічні податки запровадили у низці країн Європи. За допомогою них уряди країн прагнуть оподатковувати діяльність міжнародних ІТ-корпорацій, на зразок Facebook, Alphabet (Google) та Amazon, штаб-квартири яких знаходяться у США, однак свою діяльність та, відповідно, прибутки вони отримують по всьому світу.

Зокрема, влітку 2019 року у Франції запровадили податок на міжнародні ІТ-корпорації. Ним оподатковуватимуть доходи ІТ-компаній, які ті отримали на території країни. Ставка податку складе 2% від доходів. За допомогою цього податку у Франції планують отримати 200 мільйонів євро у 2020 році.