Стала відома дата зустрічі у «нормандському форматі»

Марко Погуляєвський, фото
Марко Погуляєвський
Зустріч лідерів країн «нормандської четвірки» має відбутись 9 грудня.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу президента України.

Повідомляється, що Зеленський  провів перемовини із президентом Франції Еммануелем Макроном під час яких скоординували підготовку до зустрічі у «нормандському форматі».

Президент Франції наголосив, що Україна виконала всі необхідні умови для того, щоб саміт у «нормандському форматі» відбувся.

Зеленський поінформував Макрона про актуальну безпекову ситуацію на Донбасі.

Президент Франції запевнив, що Україна може й надалі розраховувати на підтримку офіційного Парижа в усіх питаннях.

Раніше міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що всі умови для проведення зустрічі «нормандської четвірки» виконані, наразі узгоджується дата зустрічі.

Також Пристайко заявляв, що РФ просить підготувати спільний документ, з яким будуть працювати лідери України, Німеччини, Франції та Росії під час «нормандської зустрічі».

Нагадаємо, 1 жовтня 2019-го на переговорах у Мінську домовились розвести сили біля Петрівського та Золотого, того ж дня українська сторона погодилась формулу Штайнмаєра. Після розведення має бути узгоджена дата зустрічі лідерів «нормандської четвірки», заявили в Кремлі.

1 листопада у штабі операції Об'єднаних сил повідомили про завершення розведення військ поблизу населеного пункту Золоте-4 Луганської області. Зауважимо, що перед початком розведення не минуло 7 днів тиші, однак розведення все одно відбулося.

9 листопада українська сторона та бойовики самопроголошеної «ДНР» синхронно розпочали розведення сил і засобів на ділянці поблизу Петровського і Богданівки, на Донбасі. 11 листопада у штабі повідомили, що у районі Петрівського та Богданівки завершилася практична фаза розведення сил та засобів.



Поділитися: