Новини

Білий дім опублікував стенограму першої розмови Трампа з Зеленським: повний переклад

Білий дім опублікував стенограму першої розмови Трампа з Зеленським: повний переклад

Білий Дім у п’ятницю, 15 листопада, оприлюднив стенограму першої телефонної розмови президента США Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським.

Текст розмови опублікував у Twitter журналіст Ендрю Дезидеріо.

Розмова двох лідерів відбулася незабаром після того, як Зеленський здобув перемогу на виборах глави держави, з чим його і вітає американський лідер.

Стенограму розмістили в той момент, коли в спецкомітеті з розвідки Палати представників Конгресу почалися публічні слухання за участю екс-посла США в Києві Марі Йованович в рамках розслідування справи про імпічмент американського лідера.

В цілому стенограма займає, приблизно, дві сторінки. У документі, однак, міститься приписка про те, що не йдеться про “дослівний такий звіт”.

Переклад опублікованого тексту.

Дональд Трамп: Хочу привітати вас з чудовим результатом і з приголомшливими виборами.

Володимир Зеленський: Радий вашому дзвінку. Щиро Дякую. Дуже радий вас чути, дякую за привітання.

Дональд Трамп: Просто неймовірні були вибори.

Володимир Зеленський: Дякую велике ще раз. Як бачите, ми дуже старалися. Ви послужили для нас чудовим прикладом.

Дональд Трамп: Упевнений, у вас відмінно вийде. У мене багато друзів в Україні, які знають і люблять вас. У мене багато друзів з України, які, прямо скажемо, були впевнені у вашій перемозі. Дивно, чого вам вдалося досягти. Так, в якомусь сенсі я домігся чогось подібного. Ми досягли неймовірного прогресу в США – економіка зараз в кращому стані за всю історію. Хочу привітати вас. Не сумніваюся, що ви будете чудовим президентом.

Володимир Зеленський: Перш за все, велике спасибі ще раз за привітання. Україна – незалежна країна, і ми зробимо все для нашого народу. Ви, як я вже сказав, служите для нас чудовим прикладом. Ми сподіваємося досягти тих же результатів, що і ви. Ви завжди будете залишатися відмінним прикладом для багатьох. Ви – відмінний приклад для наших управлінців. Також хочу запросити вас на інавгурацію, якщо вийде. Розумію, ви дуже зайняті, але якщо зможете приїхати на церемонію інавгурації, буде здорово – що ви будете з нами в цей день.

Дональд Трамп: Дуже приємно. Я з’ясую, так що скажіть, коли все відбудеться, – ми як мінімум надішлемо відмінного представника. Або навіть не одного представника від Сполучених Штатів, які будуть там в цей великий день. Ми як мінімум надішлемо – чиновника дуже-дуже високого рівня, який буде з вами. Це правда неймовірний день і неймовірне досягнення.

Володимир Зеленський: Дякую ще раз, ми будемо чекати вашого візиту або візиту делегації високого рівня. Але нашу чудову країну не можна просто описати словами. Тут такі милі, добрі і доброзичливі люди, дуже смачна кухня. Україна просто приголомшлива. Словами нашу країну не описати, так що вам краще буде побачити її своїми очима. Якщо зможете приїхати, було б чудово. Ще раз запрошую вас.

Дональд Трамп: Згоден з приводу вашої країни, чекаю з нетерпінням. Коли я проводив конкурс “Міс Всесвіт”, завжди були відмінні люди. Україна завжди була добре представлена. Коли ви там облаштуєтесь, я хотів би запросити вас в Білий дім. Нам треба багато обговорити, ми вас у всьому підтримаємо.

Володимир Зеленський: Дякую вам за запрошення. Ми його приймаємо і з нетерпінням очікуємо поїздки. Дякую ще раз. Вся команда і я особисто чекаємо цієї поїздки. Знову дякую за привітання. Але я все одно вважаю, що було б чудово, якби ви приїхали до нас на важливий день інавгурації. Результати [виборів] просто неймовірні – дуже вражаючі для нас. Було б чудово, якби ви змогли бути з нами в цей день.

Дональд Трамп: Відмінно. Ми скоро вам відповімо і в будь-якому випадку дуже скоро побачимося. Вітаю. Прошу, передайте від мене привіт українському народу і вашої сім’ї. Передайте, що я бажаю їм всього найкращого.

Володимир Зеленський: Дякую ще раз. Вдалого вам перельоту.

Дональд Трамп: Всього вам доброго, бажаю вам вдалого виступу сьогодні. На все добре, скоро побачимося.

Володимир Зеленський: Велике спасибі. Мені буде непросто, але я підучу англійську – і говорити ми будемо англійською. Щиро Дякую.

Дональд Трамп: (сміється) Дуже радий чути! Дуже добре. Я б вашою мовою не зміг. Дуже вражає. Щиро Дякую.

Володимир Зеленський: Велике спасибі. Скоро побачимося.

Дональд Трамп: Доброго дня. Хай щастить.

Володимир Зеленський: До побачення.

Нагадаємо, 13 листопада у Конгресі США відбулись перші відкриті слухання про імпічмент Дональда Трампа. Свідчення дали заступник помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джордж Кент і повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор.

31 жовтня Палата представників Конгресу США ухвалила резолюцію про початок процедури імпічменту президента Дональда Трампа.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.