• Головна
  • Інфекція стала причиною отруєння майже сорока дітей у школі Рівного
17:30, 15 листопада 2019 р.
Надійне джерело

Інфекція стала причиною отруєння майже сорока дітей у школі Рівного

Інфекція стала причиною отруєння майже сорока дітей у школі Рівного

Про інцидент з отруєнням 37 учнів у школі №1 у Рівному розповів деталі на власній сторінці Фейсбуку керівник Рівненського обласного лабораторного центру Роман Сафонов, де зазначив, що причиною масового отруєння у навчальному закладі є - норовірусна інфекція. 

Та зазначив, що він приємно вражений та вдячний, що директор школи оперативно звернулася до них для з'ясування усіх обставин, проте неприємно стало те, що медики повідомили лише про двох хворих з тридцяти семи учнів. Він зауважив, що тепер з цим буде розбиратися. Адже два екстренних повідомлення при майже сорока хворих, це щось, - написав він.

Та зауважив, що спочатку вони побоювались, що причина отруєння могла бути хімічною, проте це було припущення, які були відкинуті у перші години роботи перевірки. Наразі ж по аналізах одного з перших хворих - це норовірусна інфекція.

Мікробіологічні дослідження харчових продуктів наразі тривають, але вірусологічні дослідження продуктів та робочих поверхонь їдальні забруднення вірусами не показали.

Всі дітки наразі знаходяться на амбулаторному лікуванні із легкою формою перебігу хвороби. Основними прояви якими є нудота, блювання, температура, пронос та лихоманка в тілі.

До слова, норовірусна інфекця - це дуже заразний вірус, його можна підхопити у школах, торгових центрах, транспорті чи будь-яких інших громадських місцях. За даними Центрів з контролю та профілактики захворювань (CDC), норовіруси щорічно викликають мільйони випадків гострого гастроентериту.


Заразитися норовірусною інфекцією можна через їжу та воду. Більш поширеними причинами зараження (найімовірнішими у нашому випадку) є тісний контакт із переносником вірусу: під час потиску руки, дотику, спільного харчування або внаслідок торкання до заражених поверхонь (в т.ч. у туалетах).


Вірус може поширюватися повітряним шляхом. На поверхнях він залишається активним до 42 днів. Потрібно всього лише десяток-два часток вірусу, аби заразити людину.
Симптоми норовірусної інфекції зазвичай з'являються через 12–48 годин після першого контакту із вірусом, але можуть проявитися і через 3 дні.

У деяких людей симптоми можуть бути відсутні, однак при цьому вони все ще будуть переносниками інфекції.

Люди, інфіковані норовірусом, здатні заразити оточення під час гострого періоду захворювання і протягом наступних 2 діб, але в деяких випадках віруси виводяться з організму протягом 2-х тижнів після початку захворювання.
Після хвороби організм виробляє імунітет до вірусу, але на дуже короткий період, близько 8 тижнів. Після цього терміну людина може знову заразитися і захворіти. Вакцини для запобігання захворюванню на норовірусну інфекцію немає, тому основними заходами її профілактики є дотримання правил особистої гігієни.

Тому, як зауважив Роман Сафонов, гігієна та миття рук має бути першочергово, аби уникнути таких неприємних казусів.

Читайте нас в Телеграмі: https://t.me/Rivne0362ua

Підписуйтеся на нашу сторінку у фейсбуці: https://www.facebook.com/rivne0362ua/

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Рівного #Рівненщина #отруєння #школа #сорок #дітей #інфекція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...