$ 38.08 € 41.49 zł 9.64
+10° Київ +18° Варшава +7° Вашингтон

Визначено дату і місце саміту нормандської четвірки

Олег Бесараб 15 Листопада 2019 17:29
Визначено дату і місце саміту нормандської четвірки

Саміт «нормандської четвірки» має відбутися 9 грудня в Парижі.

Як пише Фігаро, адміністрація президента Франції повідомила, що саміт глав країн «нормандської четвірки» запланований на 9 грудня в Парижі.

Раніше глава МЗС України Вадим Пристайко повідомляв, що РФ дала свою згоду на нормандську зустріч. Український міністр розраховує на проведення саміту до кінця 2019 року. Окрім того, зустріч у нормандському форматі прискорить обмін полоненими та ув’язненими.

За словами Пристайка, першою умовою нормандської зустрічі було застосування формули Штайнмайера, а другою – розведення військ на трьох ділянках на Донбасі, яке завершилось 12 листопада. Окрім того, на вимогу РФ було розроблено документ, який повинен бути підписаний на саміті.

Нагадаємо, 1 жовтня 2019 року українська делегація на засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську погодилася на використання т.зв. «формули Штайнмайєра» в рамках переговорів по Донбасу.

Також 1 листопада закінчився етап розведення сил і засобів у місті Золоте-4 на Луганщині. 11 листопада поблизу Петрівського завершилась практична фаза  двостороннього розведення військ.

У МЗС Німеччини 6 листопада заявили, що саміт «нормандської четвірки» відбудеться протягом наступних тижнів, зараз йде активна підготовка до цієї зустрічі.