Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Вибухи в Балаклії: в одного з військових 60% опіків шкіри

Один із постраждалих військовослужбовців, які планово проводили розмінування боєприпасів на території складу Міністерства оборони Україні в Балаклії Харківської області дістав 60% опіків шкіри після вибуху боєприпасу.

Про це hromadske повідомили у пресслужбі Харківської облдержадміністрації.

Нагадаємо, удень 15 листопада в Балаклії четверо військових постраждали унаслідок вибуху, двоє загинули . Згодом стало відомо про ще одного постраждалого.

Постраждалі — чоловіки від 20 до 30 років. За даними попереднього обстеження, один з них отримав опіки до 60% тіла та перелом руки, другий — опіки до 20% тіла, в третього численні переломи. Триває обстеження потерпілих.

Як повідомив hromadske директор центру екстреної медицини у Харківській області Віктор Забашта, у Харківську лікарню Швидкої та невідкладної медичної допомоги доставили 3-х важко поранених службовці. Четвертому пораненому надають допомогу в медичному закладі Балаклії.

Прем‘єр-міністр України Олексій Гончарук доручив негайно почати перевірку за фактом надзвичайної ситуації в Балаклії.

«За фактами цієї трагедії в Балаклії доручаю терміново почати перевірку. Місцевим жителям та об’єктам інфраструктури в Балаклії нічого не загрожує. Сховища боєприпасів у безпеці. Всім пораненим внаслідок події надається невідкладна медична допомога», — заявив Гончарук.

На території військових складів у Балаклїї Харківської області вдень 15 листопада пролунали вибухи. Як повідомили hromadske у Збройних силах України у цей час там проводили планові роботи саперів зі знешкодження боєприпасів. Але під час утилізації боєприпасів здетонував снаряд —  двоє військових загинули, четверо постраждали . Згодом стало відомо про ще одного постраждалого.

Про вибухи на території складів з боєприпасами Міністерства оборони на території Балаклії hromadske повідомили місцеві жителі:

«Як я почув, горить зона розмінування. Там, де склади. Хвилин 20 назад пролунали сильні хлопки. Хлопків десять було. Може, менше. Декілька гучних дуже. І дим сильний», — повідомив мешканець села Вербівка, яке знаходиться у двох кілометрах від Балаклії.

У ЗСУ закликали не панікувати. За кілька хвилин стало відомо, що постраждав сапер. Згодом про двох загиблих та 4 постраждалих військових  підтвердили  у Генеральному штабі Збройних сил України. Але наголосили, що місцевим мешканцям нічого не загрожує.

Нагадаємо, 23 березня 2017-го року в Балаклії Харківської області близько третьої години ночі сталася пожежа, що призвела до  вибухів на складі боєприпасів. Унаслідок тих подій загинули дві людини, одна була поранена, 345 будинків було пошкоджено. У жовтні 2015-го року сталися вибухи у Сватовому Луганської області.