Новини

Йованович застерегла США від припинення допомоги Україні

Йованович застерегла США від припинення допомоги Україні

FILE PHOTO: U.S. Ambassador to Ukraine Marie Louise Yovanovitch is seen during a ceremony to mark World AIDS Day in Kiev, Ukraine December 1, 2017. REUTERS/Gleb Garanich - RC12A009C600/File Photo

Колишній посол США в Україні Марі Йованович заявила, що Сполучені Штати Америки бачать в Україні потенціал, у той час як Росія – ризики.

Про це вона заявила під час виступу на відкритих слуханнях у справі щодо імпічменту президента США Дональда Трампа, які транслював телеканал CNN.

Так, Йованович зазначила, що на відміну від РФ, США  бачать в Україні потенціал для розвитку.

“Ми бачимо потенціал в Україні. Росія, навпаки, бачить ризик”, – сказала експосол.

Йованович також відмітила, що США має можливість допомагати і надає Україні “значну допомогу в області безпеки” з початку війни на Донбасі у 2014 році. Експосол наголосила на важливості цієї підтримки в умовах “боротьби за контроль” над українською державою.

“Зараз Україна є полем битви за конкуренцію великих держав із запеклою війною за контроль над територією та українським керівництвом”, – сказала вона.

На думку Йованович перемога Росії у війні може привести до серйозних наслідків.

“Якщо Росія переможе, і Україна потрапить під російське панування, ми можемо очікувати інших спроб Росії розширити свою територію та вплив”, – наголосила вона.

Раніше Марі Йованович заявила, що була шокована словами, які говорив президент США Дональд Трамп щодо неї під час скандальної телефонної розмови з главою Української держави Володимиром Зеленським.

Нагадаємо, експосол США в Україні Марі Йованович під час слухання в Конгресі назвала причиною свого звільнення відмову збирати “компромат” на Джозефа Байдена.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.