Друзі загиблого Дениса Чаленка з Прилук розповіли, що у день смерті він нібито мав галюцинації

Друзі загиблого Дениса Чаленка з Прилук розповіли, що у день смерті він нібито мав галюцинації

У крові хлопця виявили 0,32 проміле алкоголю.

Друзі 14-річного Дениса Чаленка, який загинув за таємничих обставин у Прилуках, розповіли, що у день смерті підліток нібито мав галюцинації. За словами школярів, він перебував у дивному стані, йдеться у сюжеті ТСН.19:30. 

"Неповнолітні, які дають нам покази, – нещирі. Це підтверджується тим, що дуже багато протипоказань один одному", - каже заступник керівника Національної поліції Максим Цуцкірідзе.

Крім того, у крові хлопця виявили 0,32 проміле алкоголю. Це трохи вище за норму. 

Батьки загиблого просять допитувати не дітей, а правоохоронців, які з перших хвилин оглядали місце пригоди. "На детектор брехні їх. Вони вам відразу скажуть, хто їм сказав це приховати", - каже мати Світлана Чаленко.

За непрофесійні дії сімох поліцейських, які розслідували справу від початку, обіцяють звільнити. "Ми нікого не будемо ховати за ширмою. Ті особи, зокрема, і керівник відділу, будуть звільнені", - каже Цуцкірідзе. 

Судмедекспертиза у справі Дениса Чаленка: чи з'ясували причину смерті підлітка  

Судмедекспертиза у справі Дениса Чаленка: чи з'ясували причину смерті підлітка  

Судмедексперти встановили, що причиною смерті Дениса стала черепно-мозкова травма. Час загибелі збігається із прибуттям потягу. Але відповіді на головне: хлопця вбили чи його збив потяг, експерти не дають. "У нас є повністю травми отримані. Механізму травм, від чого вони отримані, поки що немає", - каже Цуцкірідзе.

Нагадаємо, у вівторок, 29 жовтня, 9-класник Денис повернувся додому зі школи й попросився в мами піти на тренування. За дві години, коли мати зателефонувала сину, зв’язку з ним уже не було. Відчувши щось недобре, батьки почали шукати хлопця, але марно. Аж раптом дзвінок із поліції - Дениса знайшли мертвим на залізничній колії. Втім машиністи поїзду запевнили, що хлопця не збивали. На тілі його батьки побачили безліч синців. Згодом стало відомо, що незадовго до смерті Денису хтось погрожував. 

Попри запевнення, що вбивство є однією з робочих версій, за якими ведеться розслідування обставин смерті, офіційна кваліфікація справи – загибель на залізниці. Це не влаштовує ані батьків, ані активістів із Прилук, які давно нарікають на роботу місцевих правоохоронців. Перші протести під відділком відбувались з силовим Кореспондентка ТСН Оксана Солодовник. протистоянням та спаленням шин. Родина Дениса налаштована "до кінця" боротися за справедливе слідство та покарання винуватців загибелі дитини, і мають кількох підозрюваних. 

Кореспондентка ТСН Оксана Солодовник. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація