Новини

Ринок землі, який пропонує монобільшість, буде схожий на ранню ваучерну приватизацію – Ар’єв

Ринок землі, який пропонує монобільшість, буде схожий на ранню ваучерну приватизацію – Ар’єв

Якщо ринок землі буде створюватися у тій формі, яку пропонує монобільшість, то землю зможуть дешево скупити тільки дуже багаті люди.

Про це в ефірі телеканалу “Прямий” заявив народний депутат України з фракції “Європейська Солідарність” Володимир Ар’єв.

“Через те, що іноземний капітал повністю відрізаний, конкуренції немає, олігархи і великий бізнес все скуплять. А потім через кілька років якщо заходять сюди іноземні інвестори, вони зможуть купити це уже за абсолютно іншою ціною, за спекулятивною. Це буде за системою, за якою відбувалась приватизація ранніх років”, – нагадав Ар’єв.

Зазначимо, що “Європейська Солідарність” готує комплексний пакет поправок до закону про ринок землі.

Нагадаємо, що Верховна Рада України 13 листопада прийняла у першому читанні запронований президентською партією “Слуга народу” законопроєкт № 2178-10 про ринок землі.

Також раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що питання про дозвіл на продаж землі сільськогосподарського призначення іноземцям та компаніям, які засновані іноземцями винесуть на всеукраїнський референдум.

Депутат “Європейської Солідарності” Софія Федина в ефірі “Прямого” зазначила, що партія підтримує створення ринку землі в Україні, але категорично проти того формату, в якому його пропонує “Слуга народу”.

Депутат “Європейської Солідарності” Микола Княжицький сказав, що якщо сьогодні проголосують за ринок землі “слуг народу”, партія підтримає тих, хто протестує проти нього.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.