Новини

Укравтодор очолить Олександр Кубраков: що про нього відомо

Укравтодор очолить Олександр Кубраков: що про нього відомо

Переможцем конкурсу на посаду голови Державного агентства автомобільних доріг України визначено Олександра Кубракова.

Про це йдеться на урядовому порталі.

Новий голова Укравтодору приступить до виконання своїх обов’язків наступного дня з моменту призначення.

Як зазначається, першочерговим завданням Укравтодору Олександр Кубраков назвав повне оновлення керівного складу служб автомобільних доріг в областях, а також керівництва ДАК “Автомобільні дороги України”.

Майбутній голова Укравтодору також планує зробити ревізію підготовки до зимового сезону та підготувати плани відновлення доріг на 2020 рік.

За словами Кубракова, найближчим часом планується оголошення міжнародного тендеру на добудову запорізького мосту та підписання кредитної угоди з ЄБРР та ЄІБ на загальну суму 900 млн євро. Для збільшення фінансування Дорожнього фонду Уряд буде залучати кошти іноземних партнерів.

Довідка:

Олександр Кубраков — народний депутат України 9-го скликання. За час роботи в Парламенті подав 16 законопроєктів, з яких 12 вже ухвалили, 4 ще доопрацьовуються. Зокрема, є автором ухваленого законопроєкту №1041 про запровадження середньострокової державної цільової програми на будівництво, реконструкцію, капітальний та середній поточний ремонт доріг державного та місцевого значення.

Кубраков також автор прийнятого Парламентом законопроєкту №1061, який запроваджує аудит безпеки доріг. Документ дозволить досягти високого рівня безпеки дорожнього руху, знизить аварійність на дорогах та тяжкість наслідків ДТП.

Серед інших законодавчих ініціатив новообраного голови Укравтодору

— законопроєкт №1064 про внесення змін до Бюджетного кодексу про джерела фінансування Дорожнього фонду;

— законопроєкт №1182-1 про внутрішній водний транспорт, який регулює правові відносини в галузі;

— законопроєкт №2234 про визначення відповідальності за формування системи ціноутворення в будівництві автомобільних доріг загального користування.

Нагадаємо,  Кабінет Міністрів України призначив Олега Федоренка тимчасово виконуючим обов’язки глави Державного агентства автомобільних доріг України.

Раніше керівник Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак подав прем’єр-міністрові Олексію Гончаруку заяву про відставку у зв’язку з закінченням своєї трирічної каденції.

 

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.