fbpx

Аптеки Рівного знову реалізуватимуть інсуліни для діабетиків

Діліться інформацією з друзями:

Із 6 грудня аптеки Рівного відновлять відпуск інсулінів для хворих на цукровий діабет. Такої домовленості досягнуто сьогодні на нараді з керівниками цих закладів, – повідомив начальник міського управління охорони здоров’я Віктор Іськів.

Із цим були проблеми, адже аптеки не хотіли працювати в борг. Навіть зважаючи на те, що нестача коштів на інсуліни була частково перекрита міським бюджетом. Нагадаємо, 21 листопада на сесії Рівнеради депутати виділили на ці потреби 900 тисяч гривень.

Схоже, що більшу частину нестачі коштів, яка є на сьогодні, так само доведеться покривати міськими грошима. Адже з більш як мільйона гривень заборгованості з державного бюджету виділили лише 238 тисяч.

  • Сподіваємося, що на сесії у грудні Рівнерада вирішить це питання позитивно. Адже потребу в інсулінах мають понад півтори тисячі рівнян, – наголосив Віктор Іськів. – Уже два роки поспіль держава виділяє на ці препарати 65-70% від потреби.

Що ж до інших ліків, придбання яких фінансується з Держбюджету, наразі проблем немає.

На початку року були проблеми з пацієнтами, що мають трансплантовані органи. Держава централізовано придбала життєво необхідні препарати, однак пацієнти скаржились, що вони не всім підійшли. Згодом це питання вирішилося.