стрічка

Учнівська молодь Гощі пробувала себе у самоврядуванні селищної ради

05 Грудня 2019, 18:43
Учні в ролі посадових осіб 1229
Учні в ролі посадових осіб

До Дня місцевого самоврядування учнівська молодь спробувала керувати селищем Гоща.

Про це йдеться на сторінці Гощанської селищної ради у Facebook.

«Орган місцевого самоврядування – інструкція із заповнення» – це проєкт, який реалізовується вперше.
Подія відбулась 3 та 4 грудня у селищній раді.

Учні 8-10 класів з обох шкіл Гощі провели два дні у селищній раді та мали змогу відчути себе у ролі посадових осіб органу місцевого самоврядування та депутатів.


Першого дня учні познайомилися з головою, його заступником, секретарем, юристом, проєктним менеджером. Дізналися багато про їхню роботу та обов'язки. Тоді провели справжні вибори, на яких молодь обрала голову селища, секретаря, затвердила заступника.

Найцікавіше відбувалося наступного дня, коли депутати на чолі з новообраною головою, заступником та секретарем провели сесію, на якій обговорили 5 важливих питань: створення притулку для собак, виділення земельних ділянок для учасників бойових дій, запровадження в дошкільному закладі «методики Монтессорі», реконструкція вулиці Незалежності, проблема сортування сміття.



Молодь дискутувала, шукала найкращі шляхи вирішення проблем, учні розглядали питання як з боку влади, так і з боку мешканців селища, вибудовували комунікацію, діалог, шукали компроміс.

«З одного боку, це складно, адже нелегко приймати рішення, що стосуються рідного селища. Та з іншого боку - це дуже цікаво відчути себе у ролі депутата», – каже більшість молоді.

Учні цікаво провели два дні обміну, дізналися багато нової інформації та отримали хороші враження. 


Читайте також: До Дня волонтера на Гощанщині пролунав святковий концерт.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024