Новини

У Чернівцях перенесли дату проведення Фестивалю маланок

Традиційний захід у січні 2020 року відбудеться в інший день на прохання чернівчан.

Фото зі сторінки Фестивалю маланок у фейсбуку

Після річної перерви у Чернівцях знову відбудеться традиційний Фестиваль маланок. Спочатку організатори планували провести захід у середу, 15 січня, але вирішили змінити дату. Фестиваль пройде на три дні раніше – у неділю, 12 січня.  Про це у коментарі «Шпальті» повідомила організаторка та засновниця фесту Оксана Лелюк.

За її словами, на такий крок пішли у відповідь на пропозиції громади Чернівців перенести захід із робочого дня на вихідний.

«Є побажання чернівчан перенести дату проведення, і ми йдемо на це, ризикуючи тим, що можуть приїхати менше колективів. Тому що маланковим гуртам зручніше було б 15 січня. Але розуміємо, що для туристів і чернівчан 12 січня – краща дата. Будемо переконувати учасників фестивалю, щоб вони погодилися на цю зміну», – розповіла Оксана Лелюк.

Також вона повідомила, що на Фестиваль маланок до Чернівців приїдуть не лише гурти з нашої області. Наразі ведуть перемовини щодо участі у фесті колективів зі Словенії, Болгарії, а також із Тернопільщини, Одещини та Львівщини.

Вам буде цікаво: Мольфари, Шрек, і козаки. Як у Вашківцях святкували Маланку. Фото

Традиційно для Фестивалю маланок містом пройде карнавальна хода та відбудуться виступи учасників на сцені на площі Філармонії. Представлені переберійні конструкції та персонажів традиційної маланки оцінюватимуть окремо.

Зареєструватися на участь у фесті можна за цим посиланням.

Нагадаємо, на початку 2019 року Фестиваль маланок у Чернівцях не проводили.

 

 

Коментарі