Суддівські мільйони рятують «модерний» будинок у Рівному

1808 0

Ми у соцмережах:

Суддівські мільйони рятують «модерний» будинок у Рівному

Уже більше двох років ремонтують триповерхову будівлю, яка знаходиться у Рівному на розі вулиць 16 Липня та Степана Бандери. У цьому модерному будинку з ліпниною раніше був військкомат, тепер — Рівненський окружний адміністративний суд. Будівля стояла занедбана, аж доки не перейшла до суду — а на облаштування таких установ у держбюджеті останніми роками гроші завжди знаходяться.

Отож перший тендер на ремонт частини цього будинку відбувся у 2017 році, і фірма «Фіалка», яка виграла його, відремонтувала частину будівлі за понад 28 мільйонів гривень. Кажуть, мільйон витратили тільки на те, щоб зберегти ліпнину — на догоду активістам, які цього вимагали.

Нещодавно Рівненський окружний адміністративний суд оголосив другий тендер, щоб повністю завершити ремонт усієї будівлі. Цього разу сума торгів становила 44 мільйони гривень.

Аліна Хіночик, прессекретар Рівненського окружного адміністративного суду:

— Ця будівля у дуже занедбаному стані. У деяких стінах — великі тріщини. Працювати тут дуже важко, бо самі приміщення не пристосовані для постійної роботи суду. У нас є зал, у якому немає навіть вікон. Коли суд в’їхав у цей будинок, то найперше відремонтували дах, який протікав під час злив. Пізніше було прийнято рішення про реконструкцію будівлі, яку запланували в дві черги. Спочатку відремонтували частину будинку, яка знаходиться ближче до обласної прокуратури. У лютому частина працівників суду туди переселилась, там діє шість залів. А уже під час останньої черги реконструкції відбудеться перебудова у середній частині будинку, там має з’явитися нова велика актова зала. Також буде повністю відремонтовано ту частину будинку, яка знаходиться ближче до перехрестя із вулицею Степана Бандери. Плануємо, що вона стане зручною для суддівської канцелярії.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також